Υλικά
Μερίδες: 6-8
100 γρ. (1/2 κούπα) γάλα αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
210 γρ. (1 + 2/3 κούπας) αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
115 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
47 γρ. (5 κουτ. σούπας) κακάο + λίγο για τα φορμάκια
50 γρ. (1/4 κούπας) ηλιέλαιο + λίγο για τα φορμάκια
90 γρ. (6 κουτ. σούπας) καυτό νερό
200 γρ. σοκολάτα υγείας, τεμαχισμένη σε 16 κομμάτια
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε vegan σοκολατένια lava cakes, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο 6-8 πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ.
Ανακατεύουμε το γάλα με το ξίδι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη και το κακάο.
Aακατεύουμε το ηλιέλαιο στο γάλα με το ξίδι και αδειάζουμε στο μείγμα αλευριού. Ομογενοποιούμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες. Στο κέντρο καθεμιάς βυθίζουμε 2 κομμάτια σοκολάτας.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε κάθε σουφλέ ζεστό μέσα στη φόρμα του ή αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αν θέλουμε να το ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου