Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Pot pie με μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 6-8

 400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 2 εκ.

 300 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο κ.ά.), σε λεπτές φέτες

 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό

 300 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό

 100 ml κρέμα γάλακτος

 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ (διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας νερό)

 1 φύλλο σφολιάτας 1 κρόκος αυγού, ελαφρά χτυπημένος

 50 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε ποτ παι με μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού, καλά. Το αδειάζουμε σε μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο, το θυμάρι, την κρέμα, τον ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το σπανάκι και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Καλύπτουμε με τη σφολιάτα, πιέζοντας τις άκρες της στο σκεύος ώστε να κολλήσουν καλά. Χαράσσουμε έναν σταυρό στο κέντρο, για να φεύγουν οι ατμοί, αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.

 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να σταθεί και τη σερβίρουμε με το κουτάλι, παίρνοντας και τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου