Φαίη Αθουσάκη
Υλικά
Κομμάτια: 20
250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ (με 70-72% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
250 κουβερτούρα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, κελυφωτά φιστίκια κ.ά.)
αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, σε μικρά κομμάτια (δαμάσκηνα, σταφίδες, παπάγια, βερίκοκα, ανανάς κ.ά.)
Διαδικασία
Για τα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα αρχικά λιώνουμε την κάθε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια επιφάνεια που να χωράει στο ψυγείο, όπως π.χ. ένα ξύλο κοπής ή ένα στενό ταψί.
Παίρνουμε κουταλιές από κάθε λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε να πέσουν πάνω στη λαδόκολλα σχηματίζοντας δίσκους.
Προσοχή να μην είναι η σοκολάτα πολύ ρευστή, γιατί θα απλώσει πολύ.
Διακοσμούμε κατευθείαν με τους καρπούς και τα φρούτα και βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 3-4 ώρες.
Μυστικά
Τα σοκολατάκια μπορούν να γίνουν ένα πολύ ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο, το οποίο θα προσφέρουμε σε έναν συνάδελφο στη δουλειά, στη δασκάλα των παιδιών, σε φίλους κ.ο.κ. Τοποθετούμε 5-6 δίσκους τον έναν πάνω στον άλλο, δημιουργώντας έναν κύλινδρο, τον οποίο τυλίγουμε σε διάφανο σελοφάν και δένουμε με κορδέλες σε σχήμα καραμέλας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 29.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου