Ελένη Στεργίου & Βάσω Σιαπέρα
Υλικά
Μερίδες: 6
1.200 γρ. χοιρινός λαιμός, χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 2 εκ.
χυμός από 1 λεμόνι
550 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Αγράφων, κομματιασμένη με το χέρι σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για την χοιρινή τηγανιά με φέτα, ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας και νερό τόσο ώστε μόλις να το καλύψει.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ωραία, αλλά να είναι τρυφερό αν το τρυπήσουμε με το πιρούνι.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί από το κρέας.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου