Υλικά
Μερίδες: 8
800 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, σε κομμάτια των 4 εκ.
1 κιλό πράσα (το τρυφερό πράσινο και λευκό μέρος), σε μεγάλες φέτες των 4 εκ.
3 καρότα καθαρισμένα, σε μεγάλες φέτες των 2 εκ.
3 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ 3 εκ.
300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
170 ml μπίρα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα λουκάνικα με πράσα σιγοψημένα στη γάστρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
Bάζουμε σε μια γάστρα όλα τα υλικά μαζί, τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου