Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025

Μελιτζάνες με σέλινο και κάππαρη

Ουζερί «Η Γιώτα»

 Υλικά

Μερίδες: 3-4

 3 μελιτζάνες φλάσκες

 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα

 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

 1 κουτ. σούπας ξίδι

 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την μελιτζάνα στα κάρβουνα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις ψήνουμε ολόκληρες, χωρίς να βγάλουμε το κοτσάνι, χωρίς να τις τρυπήσουμε ή να τις κόψουμε, έτσι ώστε να μείνει η σάρκα τους ζουμερή και χυμώδης. Ιδεωδώς, ψήνουμε στα κάρβουνα για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον φούρνο, κατευθείαν πάνω στη σχάρα ή σε ταψάκι στους 200°C για 40 λεπτά.

 

Μόλις μαυρίσει η φλούδα και μαλακώσει η σάρκα, τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση και όπως είναι καυτές τις πασπαλίζουμε με το σέλινο, την κάππαρη, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου