Υλικά
Μερίδες: 9
200 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
20 ml μπράντι
250 γρ. ταχίνι
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί
Για το γλάσο
250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
120 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ταχινόπιτα κέικ με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C στη λειτουργία του αέρα.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τον χυμό, το μπράντι, το ταχίνι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
Αδειάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το ελαιόλαδο σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε μπεν μαρί, δηλαδή το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα λείο, ενιαίο και γυαλιστερό μείγμα.
Ξεφορμάρουμε την κρύα ταχινόπιτα και την περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου