Υλικά
Μερίδες: 4
350 γρ. φακές χοντρές
2 δάφνες
500 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, σε μέτριες ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4-5 κλωνάρια μάραθου, ψιλοκομμένα
1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φακές με καλαμαράκια και μυρωδικά, αρχικά ρίχνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις φακές, τις δάφνες και άφθονο νερό.
Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις στραγγίζουμε.
Κρατάμε το νερό όπου τις βράσαμε στην άκρη.
Αφαιρούμε τη δάφνη.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τα καλαμαράκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις φακές, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε περίπου 400 ml από το νερό όπου τις βράσαμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα καλαμαράκια.
Σκορπίζουμε τον μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρώνια, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις φακές με καλαμαράκια και μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου