Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025

Ολόκληρα αγγουράκια τουρσί

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Τεμάχια: 6

 6 αγγουράκια μικρά Κρήτης, καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους

 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια του στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

 2 κουτ. γλυκού σιναπόσπορος

 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος

 1/4 κουτ. τριμμένος κουρκουμάς

 1/2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος

 75 γρ. ζάχαρη άχνη

 150 ml ξίδι από λευκό κρασί

 200 ml νερό

 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα ολόκληρα αγγουράκια τουρσί σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, το ξίδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα βάζο που ιδανικά να χωράει όρθια τα αγγουράκια ακριβώς, τακτοποιούμε τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια και την κανέλα (αν βάλουμε).

Περιχύνουμε με το μείγμα ξιδιού, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Το αφήνουμε για 1 ημέρα και έπειτα το τουρσί μας είναι έτοιμο. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου