Υλικά
Μερίδες: 5-6
400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
50 ml λευκό ξηρό κρασί
ο χυμός από 1/2 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ρεβύθια με σπανάκι και πελτέ αρχικά ρίχνουμε, σε βαθιά κατσαρόλα, τα ρεβύθια, τη δάφνη και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να απορροφήσουν το περισσότερο νερό.
Ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα, σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το σπανάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.
Ρίχνουμε τα ρεβύθια με το ζουμί τους, το λεμόνι, αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για περίπου 10 -14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου