Υλικά
Μερίδες: 4-6
500 γρ. κριθαράκι ψιλό ή μέτριο
1 μέτριο καρότο, πολύ ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός
5 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμός λεμονιού κατά βούληση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι μαζί με το καρότο σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Όταν γίνει το κριθαράκι, προσθέτουμε και τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ταχίνι με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και λίγο χλιαρό νερό ή στραγγισμένο ζουμί της σούπας, μέχρι να γίνουν ένα πυκνό και ομοιογενές μείγμα.
Το ρίχνουμε αργά και σε δόσεις στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί και να τη δέσει.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να δέσει ωραία το ζουμί της σούπας.
Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου