Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Καλαμάρι στη στιγμή, ψητό και γλυκανισάτο

Γρηγόρης Κυριακίδης

 Υλικά

Μερίδες: 2

 1 καλαμάρι βάρους περίπου 300 γρ., καθαρισμένο, ολόκληρο

 1 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου

 1 κουτ. σούπας ούζο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για το καλαμάρι, ξεκινάμε κόβοντας σε ροδέλες τον κορμό του καλαμαριού χωρίς να τις αποκόψουμε τελείως.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σκέτο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και να αχνίσει.

Ακουμπάμε το καλαμάρι στο τηγάνι (θα τσιτσιρίσει από την επαφή του με την καυτή επιφάνεια), το πασπαλίζουμε με τον γλυκάνισο και σκεπάζουμε αμέσως το σκεύος με το καπάκι του. Ψήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.

Ρίχνουμε πιπέρι και ψήνουμε για 1/2 λεπτό ακόμη, γυρίζοντας το καλαμάρι μερικές φορές.

 

Αλατίζουμε και το βγάζουμε από το τηγάνι. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου