Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 6
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
60 γρ. μπέικον, προτιμότερο άκοπο (σε ενιαίο κομμάτι δηλαδή), σε μικρά καρέ
500 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
ελάχιστη κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος, με μπέικον και φέτα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε, σε ένα μπολάκι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το μπέικον για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια σακούλα ψησίματος βάζουμε το μείγμα του τηγανιού και τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο και τα κομμάτια φέτας.
Δένουμε τη σακούλα καλά και την ανακινούμε ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί με το μείγμα.
Την τακτοποιούμε σε ένα ταψί.
Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε 3-4 τρύπες στη σακούλα για να διαφεύγουν οι υδρατμοί.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου