Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και αρακά

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 6

 450 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

 24 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

 40 ml γλυκό, λευκό κρασί

 50 ml σάλτσα σόγιας

 100 ml ελαιόλαδο

 3 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι

 25 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο

 300 γρ. αρακάς

 300 γρ. καρότο, κομμένο σε κυβάκια

 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, λεπτοκομμένα

 λίγος φρέσκος κόλιανδρος, σε φύλλα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τηγανητό ρύζι με γαρίδες, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.

Το ξαναστραγγίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Ανακατεύουμε 40 ml νερό, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το καρότο, τον αρακά και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μισοψηθούν.

Ρίχνουμε τις γαρίδες και το ρύζι και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να ζεσταθεί το ρύζι.

Προσθέτουμε το μείγμα κρασιού και σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

 

Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το τηγανητό ρύζι με γαρίδες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου