Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Μοσχαράκι αυγολέμονο με σελινόριζα

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε κύβους 3-4 εκ.

 2 ξερά κρεμμύδια, σε μέτρια καρέ

 2 μέτριες σελινόριζες, σε κύβους 3 εκ.

 2 αυγά

 χυμός από 2 λεμόνια

 90 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα

 λίγος ψιλοκομμένος άνηθος


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε μοσχαράκι αυγολέμονο με σελινόριζα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Έπειτα, σοτάρουμε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μαζί με αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να μισοσκεπάσει τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σελινόριζα, αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε σταδιακά ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί.

 

Περιχύνουμε το φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και τον άνηθο και σερβίρουμε το μοσχαράκι αυγολέμονο με σελινόριζα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου