Υλικά
Μερίδες: για 10 τεμάχια, 5 μερίδες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας τσίλι (ή όσο αντέχουμε)
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα με το πιρούνι
40 γρ. πελτές ντομάτας
30 γρ. ζάχαρη καστανή
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
250 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας, έτοιμα, βρασμένα και στραγγισμένα
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
10 μέτριες τορτίγιες
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
200 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
1 μικρό και τρυφερό μαρούλι, λεπτοκομμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φαχίτας με τσίλι κον κάρνε, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, αλατοπίπερο και 800 ml νερό.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, τα φασόλια και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα, «ψήνουμε» καθεμία τορτίγια ξεχωριστά για 15 δευτερόλεπτα περίπου, μόνο από τη μία μεριά.
Βάζουμε κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας.
Τη γεμίζουμε πρώτα με το μείγμα του κιμά, μετά με το τυρί, το γιαούρτι και τελευταία με το μαρούλι.
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε το φαχίτας με τσίλι κον κάρνε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου