Υλικά
Μερίδες: 4
1.500 γρ. μοσχαρίσιο νουά, σε λεπτές φέτες, χτυπημένες με τον μπάτη ελαφρά, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν
λίγο αλεύρι, για το αλεύρωμα
50 ml ξίδι, κατά προτίμηση λευκό
1/2 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος + 1-2 κουτ. σούπας επιπλέον, για το σερβίρισμα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το σοφρίτο αλευρώνουμε μία μία τις φέτες του κρέατος και τις τινάζουμε για να απομακρύνουμε την περίσσεια αλευριού.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες σε δόσεις, σε μονή στρώση κάθε φορά, για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όλες απαλά και ομοιόμορφα.
Κάθε δόση τη σβήνουμε με 1-2 κουτ. γλυκού από το ξίδι, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η αψάδα του και αφήνουμε τις φέτες της σε μια πιατέλα.
Βάζουμε όλες τις τηγανισμένες φέτες σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε στρώσεις, σκορπίζοντας σε κάθε στρώση τον μαϊντανό.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει.
Ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τις φέτες και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε. Σείουμε ελαφρά το σκεύος, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγει- ρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και το φαγητό να μείνει με μια δεμένη άσπρη σάλτσα, τον σούγο του.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε στην κατσαρόλα τον επιπλέον μαϊντανό, «για το μάτι», για ωραία εμφάνιση δηλαδή, και σείουμε ξανά το σκεύος.
Σερβίρουμε το σοφρίτο αμέσως και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή με πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου