Σάββατο 19 Ιουλίου 2025

Το αμαριώτικο κοκκινιστό του γάμου

Ευγενία Ψαρουδάκη

 Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό αρνί μπούτι ή πλευρό (ή ανάμεικτα), σε μέτρια κομμάτια

 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κοκκινιστό του γάμου, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.

Τα στρώνουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τις κομμένες πατάτες.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το λάδι.

Διαλύουμε τον πελτέ σε 350 ml νερό και τον ρίχνουμε στις πατάτες.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και αδειάζουμε το όλον ομοιόμορφα πάνω από το αρνί.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

Ελέγχουμε και αν δούμε ότι έχει σωθεί το περισσότερο νερό, ρίχνουμε ακόμη 250 ml.

Ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου