Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Deviled eggs με καπνιστή πέστροφα

Ζάχαρη & Αλεύρι

 Υλικά

Τεμάχια: 16

 8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

 2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένες

 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας, ψιλοκομμένα

 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε deviled eggs, αρχικά βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και βγάζουμε προσεκτικά τους κρόκους σε ένα μπολ.

Τακτοποιούμε τα ασπράδια σε πιατέλα, με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σκέτο. Όταν κάψει καλά, ψήνουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.

Χτυπάμε τους βρασμένους κρόκους στον πολυκόφτη μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μπέικον και αλατοπίπερο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Γεμίζουμε τις κοιλότητες των ασπραδιών με την κρέμα.

 

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, σκορπίζουμε την πέστροφα και το σχοινόπρασο και σερβίρουμε τα deviled eggs.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 57.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου