Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού, είναι μια γλυκιά λεμονάδα. Με μόλις τρία υλικά, μπορείτε να φτιάξετε λεμονάδα μόνοι σας.
Το μόνο που χρειάζεστε, είναι: Χυμός λεμονιού, ζάχαρη και νερό. Στραγγίξτε τα λεμόνια και διαλύστε τη ζάχαρη με τον χυμό τους. Στη συνέχεια, προσθέστε παγωμένο νερό. Τόσο απλά.
Γιατί θα την λατρέψετε
Δεν χρειάζεται να ανάψετε την κουζίνα. Δεν χρειάζεται να
την ζεστάνετε, ούτε να κουραστείτε στύβοντας τα λεμόνια.Η μέθοδος είναι η πιο γρήγορη και η πιο εύκολη. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη συνταγή, θα έχετε πιο εύκολα τη λεμονάδα – στα ιδανικά επίπεδα γλυκύτητας.
Απαραίτητα συστατικά
- Λεμόνια: 8 με 10 μεγάλα λεμόνια
- Ζάχαρη
- Νερό: Για τη στάνταρ αναλογία, θα χρειαστείτε 6 κούπες νερό
Προετοιμασία
Στύψτε τα λεμόνια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό αποχυμωτή όπως τον Chef’n Fresh Force
Διαλύστε τη ζάχαρη στον χυμό του λεμονιού. Πολλές είναι οι συνταγές που προτείνουν την προσθήκη σιροπιού – βρασμένο νερό με ζάχαρη. Μπορείτε ωστόσο να παραλείψετε το βήμα αυτό και ν’ απλοποιήσετε τη συνταγή.
Προσθέστε παγωμένο νερό. Από τη στιγμή που ο χυμός διαλύει τη ζάχαρη, δεν είναι αναγκαίο το σιρόπι.
Αναλογίες για τη λεμονάδα
Κλασική γλυκιά λεμονάδα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη αναλογία μιας κούπας χυμού με μια κούπα ζάχαρης σε έξι κούπες κρύου νερού για την τέλεια γλυκιά λεμονάδα – ή μπορείτε να βρείτε την ιδανική αναλογία για εσάς και να φτιάξετε λεμονάδα όπου και αν είστε.
Ελαφρώς γλυκιά λεμονάδα: Για μια ελαφρώς λιγότερο γλυκιά λεμονάδα, μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης στα 3/4 της κούπας και διατηρήστε τις ίδιες ποσότητες χυμού και νερού.
Επιπλέον Tip
Αντί για απλό σιρόπι, χρησιμοποιήστε τον χυμό λεμονιού για να διαλύσετε τη ζάχαρη. Η συνταγή με τα 3 συστατικά, κάνει τη γεύση πιο έντονη και γλυκιά.
Έξυπνη παραλλαγή
Λεμονάδα με μέντα: Όταν έχετε δοκιμάσει την κλασική εκδοχή, μπορείτε να πειραματιστείτε, εμπλουτίζοντας με δροσερή μέντα.
Tips αποθήκευσης
Η λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι τέσσερις ημέρες – κάθε φορά που βάζετε ένα ποτήρι, ανακατέψτε το μίγμα.
Χρόνος προετοιμασίας
10 – 15 Λεπτά
Οδηγίες
Κόψτε στη μέση 8 με 10 μεγάλα λεμόνια, στη συνέχεια στύψτε τον χυμό από τις μισές πλευρές — μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα με το αγαπημένο σας στίφτη ή με τριβή.
Αγαπημένη εναλλακτική μέθοδος: Κόψτε τα λεμόνια σε τέταρτα και χρησιμοποιήστε τον μίξερ για να στύψετε όλα τα λεμόνια ταυτόχρονα. Τοποθετήστε τα κομμένα λεμόνια στον μίξερ με το εξάρτημα για το ανακάτεμα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Με οποιαδήποτε μέθοδο, στραγγίξτε τον χυμό μέσα από ένα ψιλό κόσκινο σε ένα μεγάλο μετρητικό ποτήρι ή μπολ για να αφαιρέσετε τον πολτό πριν φτιάξετε τη λεμονάδα.
Χρειάζεστε 1 φλιτζάνι στραγγισμένο χυμό λεμονιού.
Προσθέστε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη στον στραγγισμένο χυμό λεμονιού και χτυπήστε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Σερβίρετε τη λεμονάδα πάνω σε πάγο με φέτες λεμονιού, αν το επιθυμείτε. Διατηρείται στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου