Αρκετά με το κρέας και τα βαριά φαγητά!
Ώρα για κάτι πιο ελαφρύ και τι καλύτερο από ψσράκι;
ΥΛΙΚΑ
500. γρ. αθερίνα ή σαρδέλα ή γόπες
αλάτι- πιπέρι
1 κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη, μαϊντανός
1 ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές αλεύρι
150 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα ψάρια. Περνάμε το κρεμμύδι απ τον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε ρίγανη, μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και προσθέτουμε την κέτσαπ και την ντομάτα ψιλοκομένη.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το μείγμα της ψαρόπιτας. Πιέζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε να ψηθεί το κάτο μέρος.
Σουρώνουμε το λάδι και αναποδογυρίζουμε την ψαρόπιτα. Ξαναρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να ψηθεί η πίτα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστή.
Δείτε ακόμα μερικές συνταγές
Γαβροκεφτέδες, Γαλέος με κρεμμύδια αυγολέμονο, Τσιπούρες με σέλινο, Συναγρίδα με άσπρη σάλτσα, ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου