Κυριακή 1 Ιουνίου 2025

Deviled eggs (αυγά γεμιστά)

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Κομμάτια: 30

 15 αυγά, βρασμένα σφιχτά

 300 γρ. μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική

 30 γρ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν

 30 ml λάδι τρούφας (προαιρετικά)

 30 ml ξίδι από λευκό κρασί

 50 γρ. κοκκάρια ή κρεμμύδια εσαλότ (βρίσκουμε σε ενημερωμένα μανάβικα), ψιλοκομμένα

 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα + λίγη για το σερβίρισμα

 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για τα deviled eggs (αυγά γεμιστά), ξεκινάμε καθαρίζοντας τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους, τους οποίους λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας και τους κρόκους.

 

Γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου