Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Σαλάτα με φακές, καπνιστή πέστροφα και κάππαρη

Βασιλική Θεοδωράκη

 Υλικά

Μερίδες: 4

 300 γρ. φακές ψιλές

 1 φύλλο δάφνης

 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες

 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μικρά καρέ

 200-250 γρ. (ανάλογα με τις συσκευασίες) φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε κομμάτια-μπουκιές

 χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

 50 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε φακοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κάππαρη, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, τις φακές, τα σκόρδα και τη δάφνη.

Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με μπόλικο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, αλλά να μη σκάσουν και διαλύονται.

Αλατίζουμε τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε τις φακές σε ψιλό σουρωτήρι και πετάμε τα σκόρδα και τη δάφνη.

Τις ξεπλένουμε μέσα στο σουρωτήρι με κρύο τρεχούμενο νερό και τις στραγγίζουμε.

Αδειάζουμε σε σαλατιέρα.

 

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τη φακοσαλάτα αμέσως.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου