Συστατικά
320 γρ. τόνο, καπνιστό σε κονσέρβα
400 γρ. μελιτζάνες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. ντομάτες
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σουρώνουμε τον τόνο και κρατάμε ξεχωριστά τον τόνο από το λάδι του.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στη άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράσσουμε χιαστί τη σάρκα τους. Τις μεταφέρουμε στο ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και απλώνουμε το μισό λάδι από τον τόνο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τις αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο λάδι από τον τόνο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον πελτέ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε τον τόνο μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
Αλλάζουμε τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα από τις μελιτζάνες για να κάνουμε μια θήκη.
Δείτε επίσης: Μια βόλτα στα παλιά (Χρονογράφημα)
Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλες τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με μαϊντανό και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου