Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ρολάκια μελιτζάνας με γαρίδες και κρέμα φέτας

 Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τα ρολάκια

 500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες (16τεμ)

 Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα

 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε μόνο την ουρά)

 2 φέτες λεμόνι

 5 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα

 100γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα

 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε φέτες

 100 γρ. καρότο κομμένο σε ροδέλες

 50 γρ. σέλερι χοντροκομμένο

 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

 3 κλωνάρια θυμάρι

 1200 γρ. ντομάτα κονκασέ (κονσέρβα) ή φρέσκια στην εποχή της

 400 ml ζωμός λαχανικών ανάλατος

 3γρ. κύμινο

 15 γρ. βασιλικός φρέσκος (μόνο τα φύλλα)

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα φέτας

 150 γρ. τυρί φέτα

 100 ml φρέσκο γάλα

 λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο 

Για το σερβίρισμα

 Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα

 λίγα κλωναράκια σιναπόσπορου


Διαδικασία

Σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,  το καρότο,  το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Αφήνουμε  να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού.

Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή η σάλτσα. 

Κρέμα φέτας

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το γάλα, το θυμάρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Ρολάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μία μία φέτα μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φέτες λεμόνι και αχνίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. 


Στη συνέχεια, σε κάθε μία φέτα μελιτζάνας απλώνουμε λίγη κρέμα φέτας και βάζουμε από μία γαρίδα. Τυλίγουμε τη γαρίδα με τη μελιτζάνα σε ρολάκι.

Σερβίρισμα

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε από κάτω τη σάλτσα ντομάτας από πάνω τα ρολάκια και λίγες σταγόνες από την κρέμα φέτας.  Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με λίγα κλωναράκια σιναπόσπορου. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου