Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ

Συστατικά

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

250 ml πλήρες γάλα

100 γραμμ. ζάχαρη

5 κουτ. σούπας κορν φλάουερ


Τρόπος Μαγειρέματος

Διάλυσε το κορν φλάουερ σε μερικές κουταλιές από το γάλα.

Βάλε το γάλα, το κορν φλάουερ, το γιαούρι και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να βράσουν και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

Μόλις πήξει αρκετά τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.


Άπλωσε τα μπισκότα σε ένα ταψί ή τάπερ (26x34cm).

Άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα και με το πίσω μέρος του κουταλιού στρώσε την να πάει παντού.

Εάν περίσσεψαν μπισκότα, θρυμμάτισέ τα και πασπάλισε με αυτά την κρέμα.

Βάλε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σέρβιρε με μαρμελάδα, σιρόπι ή και φρέσκα φρούτα!

Πηγή

Δείτε επίσης: ΞΕΝΗ Η ΙΘΑΚΗ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου