Συστατικά
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
800 γρ. dulce de leche, κρύο
400 γρ. μπισκότα γεμιστά
150 γρ. φιστίκια , αλατισμένα
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
φιστίκια , αλατισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2º καραμελωμένο γάλα.
Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου