Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σύνδρομο Cotard: Πιστεύει πως έχει πεθάνει, είναι στη Γης ως ζόμπι ή φάντασμα

Ενα χτύπημα στο κεφάλι πάντα θεωρείται επικίνδυνο. Ακόμη κι αν δεν σε σκοτώσει, μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες, προσωρινές ή μη αναστρέψιμες.

Σε έναν μηχανικό από το Εσεξ ένα χτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό για να τον κάνει να πιστεύει πως έχει πεθάνει και πλέον βρίσκεται επί της Γης ως... ζόμπι ή φάντασμα! Ωστόσο η επιστήμη αποφαίνεται πως πρόκειται για μετατραυματικό σύνδρομο, ονόματι Cotard.

Ο 35χρονος μηχανικός Γουόρεν Μακ Κίνλεϊ από το Μπρέιντρι του Εσεξ στη Βρετανία είχε ένα

Έτσι μοιάζει η Κόλαση: Δημιούργησαν με Τεχνητή Νοημοσύνη video - Ανατριχιαστικές εικόνες

Η Τεχνητή Νοημοσύνης δημιούργησε πάλι ένα αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα 

 Δεν είναι και η πιο χαρούμενη σκέψη, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μοιάζει η κόλαση;

Λοιπόν, ένας λογαριασμός στο X, που ονομάζεται Historic Vids με το ψευδώνυμο @historyinmemes, προκαλεί μεγάλη συζήτηση μετά την ανάρτηση ενός βίντεο με τη λεζάντα: «Ζήτησε από την Al να δείξει την «Κόλαση»».

Το βίντεο που προέκυψε δείχνει χέρια να φτάνουν προς

Επαγγελματίας καθαρισμού αποκαλύπτει: «Αυτά είναι τα 7 πράγματα που δεν θα είχα ποτέ στο σπίτι μου»

 Από «φωλιές» με ιστούς από αράχνες μέχρι «ανθυγιεινά» εξαρτήματα κουζίνας, μια επαγγελματίας στον καθαρισμό αποκάλυψε τα χειρότερα αντικείμενα που έχει συναντήσει σε σπίτια, στο πλαίσιο της δουλειάς της και εξήγησε γιατί πρέπει να τα αποφύγετε.

Αν έχετε κουραστεί να καθαρίζετε συνεχώς, ίσως είναι καιρός να αποχαιρετήσετε κάποια άχρηστα πράγματα. Μια επαγγελματίας στον καθαρισμό, γνωστή ως Clean With J στο διαδίκτυο, είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Ενώ η δημιουργός περιεχομένου συνήθως

Η θετική ιδιότητα της τσίχλας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Το μάσημα τσίχλας είναι μια δημοφιλής συνήθεια και για τους ενήλικες και για τα παιδιά ενώ οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν για δροσερή αναπνοή

Επιπλέον χρησιμοποιείται από κάποιους γιατί κρατά απασχολημένο όποιον θέλει να κόψει το τσιγάρο αλλά και για να μειώσει το τσιμπολόγημα.

Ποια άλλη ιδιότητα έχει όμως η τσίχλα που πολλοί δεν το γνωρίζουμε; Βελτιώνει την

Ιταλικό κέικ σοκολάτας από μπαγιάτικο ψωμί, με σοκολάτα και φουντούκια

Ζάχαρη & Αλεύρι

 Υλικά

Μερίδες: 10

 225 γρ. μπαγιάτικο ψωμί + 1/2 κούπα ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

 λίγο βούτυρο για το σκεύος

 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Η μυθική μαγική πέτρα των Βίκινγκ, είναι υπαρκτή!

Για δεκαετίες οι ιστορικοί αναζητούσαν απάντηση στο ερώτημα πώς εξελίχθηκαν οι Βίκινγκ σε δεινούς θαλασσοπόρους (φτάνοντας μάλιστα μέχρι την ... αμερικανική ήπειρο πολύ πριν την επίσημη ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους)!

Η μόνη απάντηση που υπήρχε ήταν αυτή που έδινε ένας αρχαίος σκανδιναβικός μύθος που ανέφερε ότι ο θρυλικός σκανδιναβός ναυτικός Σίγκουρντ, χρησιμοποιούσε στα ταξίδια του έναν

"μαγικό" κρύσταλλο, την "ηλιόπετρα, η οποία έδειχνε τη θέση του Ήλιου ακόμη και όταν ο ουρανός

Ποιες ράτσες σκύλων έχουν περισσότερα κοινά με τους ανθρώπους

 Ράτσες σκύλων που συνδέονται βαθύτερα με την ανθρώπινη συναισθηματική ευφυΐα

Οι σκύλοι είναι γνωστοί για τη στενή σχέση τους με τους ανθρώπους και την ικανότητά τους να συνδέονται συναισθηματικά με εμάς. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες σκύλων φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ακόμα πιο κοντά μας.4


Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Απαλλαγείτε από την μούχλα στο σπίτι αυτό το φθινόπωρο με ένα φυσικό αντικείμενο

Η μούχλα μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο καιρός ψυχραίνει, γιατί είναι δύσκολο να καθαριστεί. Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος να αποτρέψετε την ανάπτυξή της στο σπίτι σας, προσθέτοντας ένα φυσικό στοιχείο σε ένα δωμάτιο.

Ο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο σπίτι

Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως η εποχή του χρόνου που περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να στεγνώνουν τα ρούχα τους μέσα στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε

Ποιους επίμονους λεκέδες αφαιρεί η ασπιρίνη (vid)

Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι γυναίκες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 17 λεπτά την ημέρα στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, μπορείτε να αφαιρέσετε ευκολότερα επίμονους λεκέδες, ενώ τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Η ασπιρίνη εισχωρεί βαθιά στο ύφασμα και απομακρύνει τους λεκέδες.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πουκάμισα με

Χοιρινό φιλέτο σε φέτες, με σάλτσα μουστάρδας

Γαστρονόμος

 Υλικά

Μερίδες: 6

 1.000 – 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι (3 – 4 ολόκληρα φιλέτα)

 5 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel

 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)

 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η επίδραση της μουσικής στις καλλιέργειες

Τα πειράματα στο σιτάρι

Το 1960 στην αγροτική κοινότητα του Νόρμαλ, στο Ιλιννόις, ένας βοτανολόγος και ερευνητής γεωργικών θεμάτων, ο Τζώρτζ Ε. Σμίθ, φύτεψε καλαμπόκι και σόγια σε δύο ολόιδια θερμοκήπια, με την ίδια ακριβώς θερμοκρασία και υγρασία. Στο ένα από αυτά έβαλε ένα μικρό πικάπ που έπαιζε τη «Γαλάζια Ραψωδία» του Γκέρσουιν είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

Με τον καιρό μπόρεσε να

Γιατί τα καπάκια είναι πλέον υποχρεωτικά κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια

 Κείμενο: Παναγιώτης Φλώκης

Πλέον, τα καπάκια είναι υποχρεωτικά κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια και αυτό ενοχλεί πολλούς ανθρώπους, γιατί δεν ανοίγουν με ευκολία, μπορεί να σκιστούν ή να χρειαστεί πίεση που θα απελευθερώσει το υγρό, με αποτέλεσμα να λερωθούν.

Αν υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που προχώρησε σε αυτή την αλλαγή για «καλό λόγο», όπως υποστήριξε, ώστε να μειώσει το

Η τρομακτική προσομοίωση που δείχνει γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες για να καθαρίσετε τα δόντια σας

 Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο, έχετε τελειώσει το φαγητό σας και κάθεστε χαλαροί στη θέση σας. 

Ξαφνικά, νιώθετε ανακουφισμένοι που βλέπετε μπροστά σας ένα δοχείο με οδοντογλυφίδες. Πριν τις χρησιμοποιήσετε, διαβάστε παρακάτω.

Γιατί πρέπει να τις αποφεύγετε

Σύμφωνα με ειδικούς, οι οδοντογλυφίδες μπορεί να είναι αρκετά

Σφουγγαρίστρα που μυρίζει άσχημα; Όχι πια!

 Διώξτε τις άσχημες οσμές από τη σφουγγαρίστρα σας εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά.

Συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες: μπορεί το σπίτι σας να αστράφτει, αλλά μια περίεργη μυρωδιά αναδύεται από το… δάπεδό του. Η αιτία; Η σφουγγαρίστρα σας, η οποία είναι μεν πεντακάθαρη, αλλά η οσμή της δεν δίνει την ίδια εντύπωση. Ωστόσο, η λύση φυσικά δεν είναι να ξεφορτωθείτε τη σφουγγαρίστρα σας – αυτό άλλωστε θα ήταν βλαβερό για την τσέπη σας. Αντίθετα,

Σιγοψημένες σουπιές με αρακά

Περικλής Κοσκινάς

Υλικά

Μερίδες: 6

 600 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος (ή φρέσκος στην εποχή του - μετά τον Απρίλιο)

 1½ κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ των 3 - 4 εκ. περίπου

 200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα (για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα, καθαρισμένα και κατεψυγμένα κρεμμυδάκια του στιφάδου, που βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Silverpilen: το τρένο φάντασμα του Μετρό της Στοκχόλμης

Τούνελ του Μετρό της Στοκχόλμης

Ευφάνταστοι θρύλοι σχετικοί με αμαξοστοιχίες-φάντασματα ξεπηδούν συχνά σε διάφορα μετρό, σιδηροδρομικές σήραγγες και εγκαταλελειμμένα μέρη. Αλλά στην περίπτωση του Μετρό της Στοκχόλμης, το τρένο φάντασμα είναι πραγματικό.

Η ιστορία της ατμομηχανής-φάντασμα της Στοκχόλμης αρχίζει το 1965, σύμφωνα με τον Christoffer Sandahl, διευθυντή του Spårvägsmuseet, του σουηδικού μουσείου των τραμ. Εκείνη την χρονιά, το Μετρό της Στοκχόλμης αγόρασε 8 άβαφα αλουμινένια βαγόνια για να τα προσθέσει στο

Η πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα

Η πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα και μία από τις πρώτες παγκοσμίως, έγινε από 6 νεαρούς κομουνιστές στις 12 Σεπτεμβρίου 1948, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

Στα μέσα Αυγούστου του 1948 ο κλοιός ήταν ασφυκτικός για έξι νεαρούς Θεσσαλονικείς, μέλη της ΕΠΟΝ, που κατηγορούνταν από τις αρχές για ενέργειες σαμποτάζ. Τα ονόματά τους:

Αλέξανδρος Κουφουδάκης, 21 ετών

Δημήτριος Κουφουδάκης, 23 ετών

Ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά ώστε να είναι ασφαλή για κατανάλωση – Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε

Τα φρούτα και τα λαχανικά σας περνούν αρκετό χρόνο σε εξωτερικό περιβάλλον, όπου μπορούν να εκτεθούν σε βακτήρια, ιούς και άλλους μολυσματικούς παράγοντες.

 Επομένως, μπορεί να αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, ειδικά υπό το πρίσμα μολύνσεων από λιστέρια, σαλμονέλα και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τι λέει ειδικός για την ασφάλεια των φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Οι ειδικοί λένε ότι

Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τον φίλο της και διαπίστωσε πως ήταν φάντασμα

Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τον φίλο της: Την “τύφλωσε” ο Κανένας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε άνθρωπο

Με μία σoκαριστική ανακάλυψη ήρθε αντιμέτωπη μία γυναίκα όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του συντρόφου της με τον οποίο είχε σχέση 2 ολόκληρα χρόνια.

Τότε όμως, οι αστυνομικοί την πληροφόρησαν ότι το πρόσωπο που αναζητούσε απεγνωσμένα δεν

Κεφτεδάκια γαρίδας με «μαγιονέζα» αβοκάντο

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεφτεδάκια

 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη και κεφάλια (θα μείνει περίπου 600 γρ. ψαχνό)

 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 2-3 κλωνάρια κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν ο σκύλος είχε ρόλο… μαγειρικού σκεύους

Οι κουζίνες της Ευρώπης το 1600 μ.Χ. δεν έμοιαζαν και πολύ με τις σημερινές.

Εκεί μέσα θα έβρισκες τζάκια, σιδερένιες σούβλες και έναν πελώριο τροχό που αντί για χάμστερ, είχε εντός του ένα κοντόσωμο σκυλάκι να τρέχει διαρκώς.
Για εκατοντάδες κυριολεκτικά χρόνια, μια ράτσα που δεν υπάρχει πια και αποκαλούσαν χαϊδευτικά «ζαλισμένο σκυλί» (Canis Vertigus), όταν δεν το έλεγαν

Η ΦΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ

Ο Heino Falcke ο διάσημος Γερμανός καθηγητής ραδιοαστρονομίας και αστροσωματιδιακής φυσικής: η Φυσική χωρίς Θεό είναι αδύνατη. O Θεός είναι η αρχική αιτία των πάντων. Μεγάλοι φυσικοί ήταν θρησκευόμενοι. π.χ ο George Lemaître, ο ιδρυτής της θεωρίας του Big Bang ήταν κληρικός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

”Η άθεη φυσική είναι αδύνατη” δηλώνει ο Heino Falcke ο Γερμανός καθηγητής ραδιοαστρονομίας και αστροσωματιδιακής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Radboud Nijmegen ο

Πώς να Απολυμάνετε τον Κάδο Σκουπιδιών Εύκολα και Γρήγορα

Η τακτική απολύμανση του κάδου σκουπιδιών είναι απαραίτητη για την πρόληψη δυσάρεστων οσμών και την απομάκρυνση μικροβίων. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τον κάδο σας εύκολα και γρήγορα:

Υλικά:

  • Γάντια κουζίνας
  • Λάστιχο (προαιρετικό)
  • Καθαρή βούρτσα τουαλέτας

Ποια λάδια είναι καλύτερα για τηγάνισμα; Ποια να αποφεύγετε;

Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξετε λίπη και έλαια για μαγείρεμα

Αλλά εκτός από το αν είναι υγιή στην φυσική τους κατάσταση, πρέπει να αναλογιστείτε αν τα έλαια (και λίπη γενικώς) που χρησιμοποιείτε παραμένουν υγιεινά για εσάς και αφότου τηγανίσετε.

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και

Ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, από την Αστυπάλαια

Δημήτρης Καρατζάς

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό ψάρια της αρεσκείας μας, καλά καθαρισμένα

 10-12 μεγάλα αμπελόφυλλα, από βάζο, ζεματισμένα σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και καλά στραγγισμένα

 4 κλωνάρια δεντρολίβανο

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

19 εξωπραγματικά γεγονότα που ακούγονται σαν ψέματα, αλλά ισχύουν 100%

Είναι διασκεδαστικό να είσαι επιστήμονας και να κάνεις κάθε μέρα διαφορετικά πειράματα, ακόμα και τρελά – όπως το να μετράς τα μυρμήγκια όλης της γης, να ζητάς από ένα δελφίνι να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να παρατηρείς τις πεταλούδες σε έναν σεισμό.

Ξέρουμε ότι αυτά τα πειράματα μπορούν να αποδείξουν απίστευτα γεγονότα. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα:

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι παλιότερο από την

Η "διαβολική" παπαδιά - Η δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία από την σύζυγο και τον εραστή της!

 Ήταν Σεπτέμβριος του 2012 όταν πίσω από τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, αποκαλύπτεται η ερωτική σχέση της συζύγου του με έναν άνδρα που έμελλε να είναι και ο δολοφόνος. 

Η «σατανική» παπαδιά όπως χαρακτήρισαν την 43χρονη τότε γυναίκα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με έναν 41χρονο από το χωριό Κρουνούς Κρεστένων.

Το πάθος και ο έρωτας του δολοφόνου για την μοιραία παπαδιά έβαλε σε εφαρμογή

Έρευνα: Υπάρχει Κάτι στην Κουζίνα που Δεν Τρώγεται και Όμως σας Παχαίνει

 Πιστεύετε ότι η διατροφή σας είναι το μοναδικό κλειδί για την απώλεια βάρους; Σφάλετε! Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει πως η ακαταστασία στην κουζίνα μπορεί να σαμποτάρει άθελά σας τις προσπάθειές σας.

Σύμφωνα με το Environment and Behavior, η ακαταστασία στέλνει λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο, ωθώντας σας σε ανθυγιεινές επιλογές. Πεταγμένα χαρτιά, βρώμικα πιάτα και μισοανοιγμένες συσκευασίες τροφίμων δημιουργούν μια αίσθηση

Πώς συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα

 Είναι αμαρτία να πετάς φαγητό, έλεγε η γιαγιά μου, και είχε δίκιο. Ομως, μερικές φορές δυστυχώς, είναι αναγκαίο, καθώς ακόμη και στο ψυγείο τα μαγειρεμένα τρόφιμα δεν έχουν απεριόριστο χρόνο ζωής και οι τροφικές δηλητηριάσεις συμβαίνουν κυρίως λόγω κακής συντήρησής τους στο σπίτι.

Υπάρχει μια γενική συμβουλή: Αν έχετε αμφιβολία για την καλή κατάσταση ενός υλικού, απλώς πετάξτε το. Το ρίσκο είναι μεγάλο.

Μην αφήνετε φαγητά

Χταπόδι πλακί με κολοκυθάκια, από την Μάνη

Σταυριανή Ζερβακάκου

Υλικά

Μερίδες: 6

 1 κιλό πολύ μικρά κολοκυθάκια, ολόκληρα, με τον ανθό τους καθαρισμένο εσωτερικά από τον σκληρό «αστερία» στη βάση τους

 1 μεγάλο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, βάρους περίπου 2.500 γρ., καθαρισμένο και χωρισμένο στα πλοκάμια του

 4 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Βίντεο που συγκλονίζει: Οι επιθανάτιες εμπειρίες 18χρονου λίγο πριν πεθάνει...[video]

Η αληθινή ιστορία του Ben Breedlove,αποκαλύπτει τις μεταθανάτιες εμπειρίες του μετά από... προβλήματα στην καρδιά του.Μερικές μέρες μετά το βίντεο πέθανε, και το γνώριζε αυτό.

Κάποια πράγματα που δεν ξέρετε για τα δελφίνια και είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

 Τα δελφίνια είναι έξυπνα, περίεργα, παιχνιδιάρικα πλάσματα που γοητεύουν όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους ανεξαιρέτως!

Έχοντας προσαρμόσει τη ζωή τους στο σκληρό περιβάλλον των ωκεανών απέκτησαν κάποιες σοβαρές δεξιότητες, οι οποίες συνεχίζουν να εκπλήσσουν τους ερευνητές

1. Αϋπνία

Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο, εκτός από τα δελφίνια. Τα μωρά, για

Καθαρίστε το ψυγείο σας με απλά υλικά – Δεν θα χρειαστείτε ξύδι ή λεμόνι

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του ψυγείου, πολλοί προτιμούν να τον αναβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο καθαρισμός μπορεί να αποτελεί μια βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν πρόκειται για την κουζίνα και την τακτοποίηση μετά το μαγείρεμα.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι ο καθαρισμός των ηλεκτρικών συσκευών της κουζίνας είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος; Εκτός από το ότι διασφαλίζει τη μακροζωία των συσκευών της κουζίνας σας, ειδικά

Δημιουργήστε την ωραιότερη τραπεζαρία

 Με τις πολυάσχολες ζωές μας και τον λιγοστό χρόνο που έχουμε στην καθημερινότητά μας, τα οικογενειακά γεύματα γίνονται όλο και πιο σπάνια. Αλλά το να τρώμε μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς μας φέρνει πάντα πιο κοντά. 

Γι’ αυτό φτιάξτε έναν όμορφο χώρο, στον οποίο θα ανυπομονείτε να μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι! Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Διαβάστε παρακάτω τις 5 συμβουλές που συγκεντρώσαμε για εσάς και ετοιμαστείτε για ατελείωτα

Ελληνική σαλάτα του Καίσαρα

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 4

 2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι

 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε ή σε φλούδες ( ή χοντροτριμμένο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Τρόμος Στην Αρχαία Ελλάδα Και Οι Εμφανίσεις Φαντασμάτων

 Η Αρχαία Ελλάδα είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για τον μεγάλο της πολιτισμό, για τις σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξε και για την επίδραση που άσκησε και ασκεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ωστόσο υπάρχει και μια πτυχή της άγνωστη στους περισσότερους, που ωστόσο γοητεύει όσους τη μελετούν: ο τρόμος.

Φαντάσματα, βρικόλακες, λυκάνθρωποι, δαίμονες, μάγοι και κάθε είδους τέρατα κοσμούν τους
αρχαίους ελληνικούς μύθους. Τα παραπάνω όντα είναι τώρα συνδεδεμένα κυρίως με την παράδοση της κεντρικής και της

Άνδρας ξύπνησε και είχε μια κατσαρίδα σφηνωμένη στον λαιμό του – Τι ακολούθησε μετά

Ένας 58χρονος από την Κίνα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, όταν ανακάλυψε ότι μια κατσαρίδα είχε σφηνωθεί στην τραχεία του.

Το περιστατικό ξεκίνησε ένα βράδυ που ο άνδρας κοιμόταν. Ξύπνησε ξαφνικά με μια παράξενη αίσθηση ότι κάτι έχει μπει στη μύτη του. Πανικοβλημένος, το ένιωσε να γλιστράει στο λαιμό του και άρχισε να βήχει, αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει. Χωρίς να είναι σίγουρος τι είχε συμβεί, τελικά ξανακοιμήθηκε, όπως ανέφερε ένα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο της Κίνας.

Την επόμενη μέρα, αγνόησε το

Το έξυπνο κόλπο ειδικού για να εμποδίσετε τις αράχνες και τις μύγες να μπουν στο σπίτι σας

 Η Chantel Mila μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να εμποδίσετε τις αράχνες να εισέλθουν στο σπίτι σας καθώς μπαίνουμε στους φθινοπωρινούς μήνες. Η εποχή του ζευγαρώματος της αράχνης έφτασε και μαζί της έρχεται η αναπόφευκτη εισροή των ανεπιθύμητων επισκεπτών στα σπίτια μας.

Όμως μην ανησυχείτε, γιατί η Chantel Mila, γνωστή και ως “Mama Mila” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις κορυφαίες συμβουλές της για να κρατήσετε

6 σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν επιλέξεις αδέσποτο σκύλο

Είναι μεγάλη απόφαση, που θα αλλάξει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας. Το ζήτημα είναι, όμως, να την αλλάξει προς το καλύτερο. Και να μην καταλήξουμε με έναν σκύλο – μεγάλο μπελά.

Η παρακάτω λίστα θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας και να παραμερίσουμε τον πρώτο ενθουσιασμό προκειμένου να επιλέξουμε, σοφά και ψύχραιμα, ένα ζώο που θα ταιριάζει με την οικογένεια, θα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις καθημερινές μας συνήθειες και θα ομορφύνει τη ζωή μας με την παρουσία του. Αυτό δεν είναι τελικά

Αυγά φούρνου με καπνιστό ζαμπόν

Tina Webb

Υλικά

Μερίδες: 4

 30 γρ. λιωμένο βούτυρο ή λάδι

 4 αυγά

 80 γρ. καπνιστό ζαμπόν, κομμένο σε κύβους

 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ-Πως λειτουργούσε το Βυζαντινό πανεπιστήμιο;

 Η Βυζαντινή αυτοκρατορία διατήρησε και ανανέωσε τον κλασσικό πολιτισμό, με θαυμαστή προσαρμοστικότητα στο δύσκολο περιβάλλον του Μεσαίωνα. Ένας τομέας στον οποίον το Βυζάντιο υπερείχε σαρωτικά έναντι των άλλων χριστιανικών κρατών, ήταν η παιδεία.

Οι κάτοικοι της αυτοκρατορίας είχαν υψηλό για την εποχή εκείνη μορφωτικό επίπεδο. Υπήρχαν

σχολεία ακόμη και σε χωριά, ενώ οι πόλεις φιλοξενούσαν διάφορα ανώτερα εκπαιδευτήρια.

Το εκπαιδευτικό σύστημα ελεγχόταν είτε από

Αυτοκίνητο: Καθαρίστε τη βρωμιά από δύσκολα σημεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με ένα απλό αντικείμενο

Ένας ειδικός στον καθαρισμό των αυτοκινήτων αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να καθαρίσουν τη βρωμιά από δυσπρόσιτα σημεία του αυτοκινήτου τους σε δευτερόλεπτα.

Ο ειδικός από την Elite Kleanz Valeting and Detailing κατέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία στο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram.

Πιο βρώμικο και από τουαλέτα το αυτοκίνητο

Κατά την διάρκεια του

Ο σχιζοφρενής χασάπης

 - Στην φρικιαστική ιστορία του βασίστηκαν τρείς πολύ γνωστές ταινίες τρόμου! 

Ξεπλένεις τα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο; Ίσως να μην κάνεις και τόσο καλά

 Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα!

Mία από τις ενστάσεις που υπάρχουν κατά του ξεπλύματος των πιάτων πριν μπούνε στο πλυντήριο, είναι ότι ορισμένα απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να κολλάνε στα σωματίδια τροφίμων, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της μάρκας απορρυπαντικού Cascade. Χωρίς επιφάνεια να κολλήσει το απορρυπαντικό δεν θα μπορέσει να γίνει σωστή πλύση.

Τo Consumer Reports δίνει μια άλλη εξήγηση. Σύμφωνα με το

Κυπριακός καπαμάς

Χριστόφορος Πέσκιας

Υλικά

Μερίδες: 8

 2½ κιλά αρνί, κατά προτίμηση σπάλα, κομμένο σε κύβους περίπου 3 - 4 εκ. (εναλλακτικά, βάζουμε μοσχάρι από κομμάτι της αρεσκείας μας)

 2 κιλά πατάτες, κατά προτίμηση Κύπρου, καθαρισμένες, σε κύβους περίπου 3 - 4 εκ.

 100 γρ. ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 500 ml νερό

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Βίντεο: 5 «μεταλλαγμένοι» άνθρωποι που «πιάστηκαν» στις κάμερες – Υπάρχουν τελικά;

 Ο άνθρωπος πάντα ήταν φοβισμένος από το τι ακριβώς μπορεί να προκύψει από τις μεταλλάξεις. Μπορεί να μοιάζει ανθρώπινο αλλά και πάλι κάποιος θα ρωτήσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Συχνά κάποιο μωρό γεννιέται με ένα μάτι, σαν τον μυθικό Κύκλωπα, ή ένα ζώο με δυο κεφάλια και αυτό εκλαμβάνεται σαν ένα σημάδι ότι θα έρθουν κακά πράγματα.

Τί είναι αυτό όμως που

Η παλαιότερη δεξαμενή νερού του κόσμου είναι 2 δισεκατομμυρίων χρόνων

 Η δεξαμενή ηλικίας 1,5 δισεκατομμυρίων χρόνων

Και βρίσκεται σε βάθος 3 χιλιομέτρων σε ένα καναδικό ορυχείο

Βαθιά μέσα σε ένα ορυχείο στον Καναδά, υπάρχει μια δεξαμενή νερού που πηγάζει από το έδαφος. Βρίσκεται σε βάθος 3 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης και, σύμφωνα με τους επιστήμονες που την ανακάλυψαν, βρίσκεται εκεί εδώ και 2 δισεκατομμύρια χρόνια, καθιστώντας την την παλαιότερη δεξαμενή νερού στον κόσμο.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε

Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσετε το μέλι, σύμφωνα με μελισσοκόμους

Το μέλι διατηρείται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εάν το χειριστείτε σωστά. Εάν γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε το μέλι, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το ευέλικτο προϊόν σε τσάι ή απλά αλειμμένο σε τοστ με βούτυρο. Οι χρήσεις του είναι σχεδόν απεριόριστες. Επίσης, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά τρόφιμα.

Μελισσοκόμοι και ένας ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων εξηγούν πού είναι καλύτερο να αποθηκεύουμε το μέλι, πόσο διαρκεί και πώς να το διατηρούμε γλυκό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πόσο διαρκεί το μέλι

Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα χαρτονομίσματα;

Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα χαρτονομίσματα; Όσοι νομίζατε πως τα χαρτονομίσματα φτιάχνονται από χαρτί πλανάστε πλάνην οικτρά

Η αλήθεια είναι πως όταν πιάνουμε ένα χαρτονόμισμα στο χέρι μας θεωρούμε πως πρέπει να έχει φτιαχτεί από χαρτί. Ωστόσο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά απ’ αυτά που φαίνονται.

Το βασικό υλικό κατασκευής τους λοιπον, είναι το βαμβάκι! Όπως έγινε γνωστό, τα χαρτονομίσματα είναι φτιαγμένα από 74% βαμβάκι και από 25% λινό, με αποτέλεσμα να μην

Παγωτό σαν μηλόπιτα

Γρηγόρης Γαστεράτος

 Υλικά

Μερίδες: 6

 400 γρ. μήλα

 2 κουτ. σούπας + 200 γρ. ζάχαρη

 1 κουτ. γλυκού κανέλα