Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

«Είμαι η βασίλισσα της καθαριότητας και αυτά είναι τα 8 σημεία που “κρύβουν” βρωμιά και βακτήρια στο σπίτι σας» – Πώς να τα καθαρίσετε σωστά

 Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό αλλά είναι αληθινό. 

Υπάρχουν πολλές περιοχές και αντικείμενα στο σπίτι που συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε και παγιδεύουν βρωμιά και βακτήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως, τα τηλεχειριστήρια μπορεί να είναι έως και 15 φορές πιο βρώμικα από την τουαλέτα.

Τα 8 πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι, σύμφωνα με ειδικό

Η Lynsey Crombie, γνωστή και ως Βασίλισσα της Καθαριότητας, αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι και πώς να τα καθαρίσετε. Σύμφωνα με την ειδικό, τα

8 σημεία που “κρύβουν” βρωμιά και βακτήρια είναι τα εξής:

  • Laptops
  • Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης
  • Οδοντόβουρτσα
  • Τσάντες
  • Διακόπτες φωτισμού
  • Σφουγγαράκι κουζίνας
  • Πινέλα μακιγιάζ
  • Θήκη ψωμιού

Laptops

Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν εύκολα να συσσωρεύσουν βρωμιά. Σκουπίστε την οθόνη και το πληκτρολόγιο μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και ένα πανί από μικροΐνες. Απλά βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε το προϊόν πρώτα στο πανί και όχι απευθείας στη συσκευή. Και αν υπάρχουν ψίχουλα ανάμεσα στα πλήκτρα, βάλτε οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και δουλέψτε γύρω-γύρω. Για να καθαρίσετε ένα κανονικό πληκτρολόγιο PC, πάρτε ένα post-it για σημειώσεις και σύρετε την κολλητική άκρη κατά μήκος των κενών.

Τηλεχειριστήριο τηλεόρασης

«Έχω παρατηρήσει ότι τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να τοποθετούν τα τηλεχειριστήρια σε πλαστικές θήκες, κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ καλό», λέει η ειδικός. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τηλεχειριστήρια στο κρεβάτι και τρώνε κρατώντας τα, οπότε μπορούν να γίνουν πολύ ανθυγιεινά. Η ειδικός προτείνει να τα καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα ή πιο συχνά αν είναι πολύ βρώμικα.


Οδοντόβουρτσα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν τραβάτε το καζανάκι χωρίς να κλείσετε το καπάκι. Σωματίδια από τα περιττώματα διασπείρονται στον αέρα και μπορούν να προσγειωθούν στην οδοντόβουρτσα αν είναι κοντά στην τουαλέτα. Επομένως, κρατήστε την βούρτσα μακριά από την τουαλέτα, ίσως σε ένα ντουλάπι ή απλά κλείστε το καπάκι της τουαλέτας.

Τσάντες

Οι τσάντες χειρός γίνονται πολύ βρώμικες. Σκουπίστε τις με ένα υγρό πανί από μικροΐνες μερικές φορές το μήνα, ανάλογα με τη χρήση. Όσον αφορά το εσωτερικό, βγάλτε το περιεχόμενο, κουνήστε την τσάντα σε εξωτερικό χώρο και ψεκάστε τη με ένα αποσμητικό, ώστε να μυρίζει ωραία.

Διακόπτες φωτός

Επειδή οι διακόπτες φωτισμού μπορούν εύκολα να γεμίσουν βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι καθαρισμού για να τους απολυμάνετε. Όμως, βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε πρώτα σε ένα πανί και μετά σκουπίστε τον διακόπτη φωτός. Διαφορετικά, θα διαπιστώσετε ότι το χρώμα γύρω από τον διακόπτη θα αρχίσει να θαμπώνει επειδή το αφαιρείτε σιγά-σιγά.

 

Σφουγγαράκια κουζίνας

Μερικές φορές τα σφουγγαράκια κουζίνας γίνονται πολύ βρώμικα και λιπαρά. Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, βάλτε μέσα το σφουγγαράκι σας μαζί με τα πιάτα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσετε τα μικρόβια, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου