Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Air Fryer: Το κοινό λάθος που οδηγεί σε τροφική δηλητηρίαση

Οι φριτέζες αέρος, τα γνωστά σε όλους air fryer, τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε αγαπημένες συσκευές πολλών νοικοκυριών.

Είναι οικονομικά, χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές φριτέζες και ζεσταίνουν τα τρόφιμα γρήγορα και ομοιόμορφα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε την ασφάλεια των τροφίμων για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση.

Ένα συνηθισμένο λάθος που

θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια είναι ο μη καθαρισμός της φριτέζας αέρα μεταξύ των χρήσεων. 

Αν και πιθανόν να μην καθαρίζετε τον κλασικό φούρνο ή τον φούρνο μικροκυμάτων σας μετά από κάθε χρήση, το να το παραμελείτε τον καθαρισμό του air fryer μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Πώς να καθαρίζετε το air fryer για να αποφύγετε τη μόλυνση

Ομοίως, η Janilyn Hutchings,  επιστήμονας τροφίμων για το StateFoodSafety, προειδοποιεί ότι εάν δεν καθαρίζετε τακτικά το air fryer, τα σωματίδια και τα μικρόβια των προηγούμενων τροφίμων θα συσσωρευτούν στο καλάθι και θα μολύνουν τα τρόφιμα που βάζετε στη συσκευή.

«Προσπαθήστε να καθαρίζετε τη φριτέζα αέρα μετά από κάθε γεύμα που μαγειρεύετε. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι», συμβούλεψε η ειδικός. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολος ο καθαρισμός της φριτέζας αέρα, η Candess προτείνει τη χρήση ζεστού νερού με λίγο υγρό πιάτων.

 

Τέλος, όταν καθαρίζετε τη φριτέζα αέρα είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε σκεύη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αντικολλητική επιφάνεια. Επίσης, αποφύγετε τα απολυμαντικά καθώς γενικά δεν είναι κατάλληλα για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου