Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα απλό υλικό είναι η λύση για πεντακάθαρα ποτήρια χωρίς στίγματα – «Λειτουργεί ως φυσικό λαμπρυντικό»

 Έχετε βαρεθεί να ξεφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων και να βλέπετε υπολείμματα στα ποτήρια σας; Ακόμα και μετά από έναν πλήρη κύκλο πλυσίματος, η παρουσία οποιασδήποτε βρωμιάς μπορεί να είναι απογοητευτική. Ένας ειδικός μοιράζεται ένα απλό κόλπο για καθαρά ποτήρια χωρίς στίγματα.

Γιατί τα γυάλινα σκεύη έχουν υπολείμματα τροφών μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων

Λόγω της λείας επιφάνειας τους, τα γυάλινα σκεύη συχνά

προσελκύουν υπολείμματα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος, τα οποία μερικές φορές περιέχουν σωματίδια τροφής που το φίλτρο δεν έχει καταφέρει να διασπάσει.

Η Jennifer Shaw από την Plumbworld δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό όταν ένα πλυντήριο πιάτων λειτουργεί για δύο ώρες και τα αντικείμενα είναι ακόμα ελαφρώς βρώμικα. Είναι ακόμη χειρότερο όταν τα γυάλινα και κεραμικά σκεύη είναι καλυμμένα με ένα γκρίζο υπόλειμμα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Τα γυάλινα και κεραμικά υλικά δεν απωθούν τα σωματίδια τροφίμων με τον ίδιο τρόπο όπως το πλαστικό και το μέταλλο. Επίσης, στεγνώνουν πιο γρήγορα, ώστε τα υπολείμματα να μπορούν να κολλήσουν στις επιφάνειες αντί να ξεπλυθούν».

Πώς να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα βρωμιάς στα ποτήρια

Η Jennifer είπε ότι το λευκό ξύδι είναι η λύση όταν πλένετε τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων. «Η καλύτερη προσέγγιση είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό φλιτζάνι ή μπολ γεμάτο με λευκό ξύδι στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων σας. Το ξύδι λειτουργεί ως φυσικό λαμπρυντικό, βοηθώντας στην αποσύνθεση τυχόν υπολειμμάτων απορρυπαντικού ή σκληρών μεταλλικών στοιχείων του νερού που μπορούν να αφήσουν υπολείμματα. Εάν παρατηρήσετε πολλά υπολείμματα στο πλυντήριο πιάτων σας, εφαρμόστε αυτό το κόλπο σε κάθε κύκλο. Μπορεί να κάνει θαύματα ακόμη και με χρήση μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο».


Η σημασία της σωστής συντήρησης του πλυντηρίου πιάτων

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το τακτικό καθάρισμα του πλυντηρίου σας συμβάλλει στην αποδοτικότητά του σε βάθος χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε το φίλτρο, τους βραχίονες ψεκασμού και τις επιφάνειες για να είναι απαλλαγμένες από υπολείμματα.

«Σκουπίστε όλες τις περιοχές του πλυντηρίου σας και ελέγξτε ότι το φίλτρο δεν είναι βουλωμένο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση καθαρισμού», δήλωσε η Jennifer. «Πρέπει επίσης να συνεχίσετε να αναπληρώνετε τα άλατα πλυντηρίου πιάτων. Ορισμένες μηχανές έχουν ενδείξεις όταν αυτό είναι χαμηλό, αλλά ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης και τη σκληρότητα του νερού, αυτό πρέπει να γίνεται κάθε δύο εβδομάδες ή μηνιαίως».

«Πρέπει επίσης να αποφεύγετε την υπερφόρτωση του πλυντηρίου πιάτων σας και να αφήνετε αρκετό χώρο στα αντικείμενα για να κυκλοφορεί ελεύθερα το νερό και το απορρυπαντικό γύρω τους».

Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι το απορρυπαντικό είναι κατάλληλο για τη μηχανή και ότι το νερό είναι αρκετά ζεστό (50 βαθμοί Κελσίου είναι η συνιστώμενη θερμοκρασία) για να διασπάσει τα τρόφιμα και το απορρυπαντικό αποτελεσματικά.

 

Η Jennifer πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα ποτήρια σας δεν καθαρίζονται σωστά στο πλυντήριο πιάτων, αλλά αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί ότι είναι λαμπερά και απαλλαγμένα από υπολείμματα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου