Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες στις λευκές επιφάνειες με 2 κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης

Κουραστήκατε να παλεύετε για να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες στις λευκές επιφάνειες γύρω από το σπίτι; Ένας ειδικός στον καθαρισμό έχει τη λύση. Πρόκειται για ένα διάλυμα καθαρισμού που απαιτεί μόνο δύο κοινά οικιακά προϊόντα.

Ο χρήστης του TikTok Andre (@andrelifehacks) είναι γνωστός για τα ασυνήθιστα κόλπα που μοιράζεται για να διευκολύνει τις καθημερινές δουλειές. Το τελευταίο του κόλπο δεν διαφέρει, καθώς περιγράφει ένα διάλυμα καθαρισμού που δημιούργησε και

“δεν θα μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα”.

Η απλή λύση για να καθαρίσετε τις λευκές επιφάνειες με 2 υλικά

Στην αρχή του βίντεο που δημοσίευσε, ο Andre παρουσιάζει ένα ξύλινο περβάζι παραθύρου καλυμμένο με βρωμιά και λεκέδες από καφέ. Έπειτα μιλάει στους ακόλουθούς του για τη “μαγική συνταγή του” που είναι αποτελεσματική στην αφαίρεση των λεκέδων.

Μετά από το σκούπισμα της περιοχής, είπε: «Πρέπει να εφαρμόσετε το διάλυμα στην επιφάνεια πρώτα και να το αφήσετε για περίπου 20 λεπτά». Με τους λεκέδες να εξαφανίζονται αργά μπροστά στα μάτια του, αναφέρει: «Μετά από αυτό, αρχίζω να τρίβω με μια κανονική βούρτσα».

Ο Andre πηγαίνει στο νεροχύτη και αρχίζει να γεμίζει ένα δοχείο με 200ml ζεστό νερό από τη βρύση. «Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα», αποκαλύπτει ο ίδιος. «Εάν έχετε υγρό υγρό πιάτων, προσθέστε δύο κουταλιές».

Στη συνέχεια, ο Andre απλά ανακατεύει τα υλικά του με ένα κουτάλι και το διάλυμα είναι έτοιμο για χρήση. «Η μαγειρική σόδα και το υγρό πιάτων μπορούν να κάνουν τα πάντα», σχολίασε ένας χρήστης του TikTok.


Οι πολλαπλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο σπίτι

Η μαγειρική σόδα ή διττανθρακικό νάτριο είναι μια αλκαλική χημική ένωση που χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν τα κέικ, αλλά λειτουργεί και ως φυσικό διάλυμα καθαρισμού.

Η ειδικός στον καθαρισμό Bella Middleton από το Norfolk Natural Living εξήγησε γιατί η μαγειρική σόδα είναι τόσο χρήσιμη. Η Bella είπε: «Μου αρέσει να χρησιμοποιώ διττανθρακικό νάτριο. Είναι κάτι που έχω πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μου για εκείνες τις βροχερές μέρες που εγώ και τα παιδιά μου έχουμε όρεξη για μαγειρική. 


Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για όλα τα αγαπημένα μου κόλπα καθαρισμού. Είναι ένα πολύ ευέλικτο καθαριστικό που απομακρύνει τη βρωμιά με ευκολία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου