Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κοτόπιτα με σφολιάτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Σπιτική Ζύμη 

1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο 

10 φέτες μπέικον 

500γρ. μείγμα τυριών 

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 

1 πορτοκάλι πιπεριά κομμένη σε κύβους 

350 ml κρέμα γάλακτος 

1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Βράζουμε το κοτόπουλο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μαδάμε με ένα πιρούνι.

2. Αλατοπιπερώνουμε.

3. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, το μπέικον και το κοτόπουλο.

4. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

5. Τοποθετούμε το μείγμα με ένα κουτάλι, απλώνουμε τα τυριά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

 

6. Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο, κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε παντού τρύπες με το πιρούνι.

7. Αλείφουμε την πίτα με αβγό και ψήνουμε στους 200° C για περίπου 1΄ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.

Δείτε επίσης: ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου