Υλικά
Μερίδες: 4
3 κουτ. γλυκού λάδι
1/2 κουτ. γλυκού σπόροι µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
1/2 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
200 γρ. πατάτες, σε κύβους
1/4 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
11/2 κουτ. γλυκού garam masala (φτιάχνουµε µόνοι µας ή αγοράζουµε έτοιµο σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και µπαχαράδικα)
4 ώριµες ντοµάτες, σε κύβους
1 µεγάλο κουνουπίδι (µε βάρος περίπου 1-1,2 κιλά), σε µπουκετάκια
1 κοµµάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., τριµµένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
Διαδικασία
Για το κοκκινιστό κουνουπίδι με πατάτες, ζεσταίνουµε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε το τηγάνι και περιµένουµε να σκάσουν οι σπόροι.
Προσθέτουµε το κρεµµύδι και τις πατάτες και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βάζουμε τον κουρκουµά, το κύµινο, τον κόλιανδρο και το γκαράµ µασάλα στο τηγάνι και σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε την ντοµάτα και ανακατεύουµε.
Βάζουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουµε.
Προσθέτουµε ανακατεύοντας το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και αφήνουµε το µείγµα να πάρει βράση.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το κοκκινιστό κουνουπίδι να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουµε.
Ξεσκεπάζουµε το τηγάνι και, αν η σάλτσα είναι πολύ ρευστή, σιγοβράζουµε για 1-2 λεπτά ακόµα πριν σερβίρουµε το κοκκινιστόι κουνουπίδι.
Δείτε επίσης: ΒΓΗΚΑΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ (Προς μελοποίηση)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου