Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Σολομός γλασέ με σκόρδο και μέλι

 Υλικά

4 φιλέτα σολομού με δέρμα

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 λεμόνι

1/4 φλιτζανιού μέλι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Οδηγίες

Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώστε τη σάρκα του σολομού με λίγο από το αλάτι.

Στείψτε το λεμόνι και τοποθετήστε το χυμό σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέστε το μέλι, τη σούπας σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο αλάτι.

Χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Ψιλοκόψτε 4 σκελίδες σκόρδο.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού με τη φλούδα προς τα πάνω στο τηγάνι και στη συνέχεια πιέστε με μια επίπεδη σπάτουλα, ώστε να έρθει πολύ σε επαφή με το τηγάνι και να ροδίσει ομοιόμορφα.

 

Συνεχίστε το μαγείρεμα πιέζοντας απαλά το ψάρι κάθε τόσο, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά.

Γυρίστε τον σολομό από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Περιχύστε με τη σάλτσα τον σολομό καθώς ψήνεται, και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και ο σολομός να αποκτήσει γυαλιστερή όψη.

Δείτε επίσης:  VENCEREMOS (Προς μελοποίηση)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου