Υλικά
3 μεριδες
3 θράψαλα ή καλαμάρια μεγάλα περίπου 600 γραμμάρια
1/2 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
1 κρεμμύδι μικρό ξερό (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Λίγη πάπρικα καπνιστή
Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
2 Προσθέτουμε τα πλυμένα θράψαλα ή καλαμάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν και αυτά.(Εγώ χρησιμοποίησα θράψαλα).
3 Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε με κρασί.
4 Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα ή τα καλαμάρια και να μείνουν με το λαδάκι τους.
5 Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου