Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

"Μεθυσμένο" θράψαλο ή καλαμάρι με μουστάρδα

Zoe Tsomaka @zoe_tsomaka

 Υλικά

3 μεριδες

3 θράψαλα ή καλαμάρια μεγάλα περίπου 600 γραμμάρια

1/2 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο

1 κρεμμύδι μικρό ξερό (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

2 κόκκους μπαχάρι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Λίγη πάπρικα καπνιστή

Λίγο ελαιόλαδο


Οδηγίες μαγειρέματος

1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε.

2 Προσθέτουμε τα πλυμένα θράψαλα ή καλαμάρια και τα αφήνουμε να σωταριστούν και αυτά.(Εγώ χρησιμοποίησα θράψαλα).

3 Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε με κρασί.

4 Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα ή τα καλαμάρια και να μείνουν με το λαδάκι τους.

 

5 Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές Καλή όρεξη!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου