Υλικά:
– 225 γραμμάρια ζάχαρη
– 250 γραμμάρια νερό
– 125 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
– 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
– 25 γραμμάρια κακάο σκόνη
– 125 γραμμάρια καρύδια
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
– 325 γραμμάρια κουβερτούρα
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση συνταγής:
– Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
– Ρίχνω τα 125 γραμμάρια κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και ρίχνω μέσα τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύω να γίνει ένα πηχτό μείγμα που θα πλάθεται.
– Στρώνω μια λαδόκολλα και τυλίγω το μείγμα σαν σαλάμι.
– Το βάζω στην κατάψυξη για 1-1.5 ώρα και έπειτα το κόβω σε φέτες.
– Λιώνω την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω και το κουταλάκι λάδι μέσα και έπειτα βουτάω τα κομμάτια μέσα στη σοκολάτα.
– Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου