Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Κροκέτες μελιτζάνας

 ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες

2 πατάτες μέτριες

1 φλυτζάνι φέτα τριμμένη

μισό φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένο

2 φλυτζάνια γαλέτα

2 κουταλιές της σούπας μαιντανό

1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

4 αυγά

2 φλυτζάνια μαργαρίνη

αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ταψάκι βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα και τη μισή ποσότητα μελιτζάνες ολόκληρες, και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα περίπου.

2. Κατόπιν ψιλοκόβετε την ψύχα της πατάτας, της μελιτζάνας και προσθέτετε το αλά;τι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαιντανό, τα τυριά και 2 κρόκους αυγών.

Ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μίγμα και βάζετε στο ψυγείο.

3. Τηγανίζετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες  με τη μαργαρίνη και τις γεμίζετε με το μίγμα ως εξής: Βάζετε την ανάλογη γέμιση στην άκρη της μελιτζάνας και τυλίγετε ρολό.

4. Βουτάτε τα ρολά σε κτυπημένο αυγό μετά τα περνάτε από τη γαλέτα.

5. Τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου