Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Έντονη παραφυσική δραστηριότητα και υπερφυσικά φαινόμενα στη βίλα της οικογένειας Μουσολίνι

 Επισκέπτες ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει έντονη παραφυσική δραστηριότητα και υπερφυσικά φαινόμενα

ΗVilla Carpena, βρίσκεται σε μια συνοικία της βόρειας ιταλικής πόλης Φορλί και φιλοξενεί μερικά από τα προσωπικά είδη του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, όπως μια στολή, μια μοτοσικλέτα και έναν καθρέφτη κρεβατοκάμαρας.

Η κατοικία είναι ξεκάθαρα ένα μουσείο που δεν φοβάται τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Αλλά αν ο παράγοντας επίσκεψης σε ένα μέρος με δεσμούς με τον σύμμαχο του Αδόλφου Χίτλερ κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν

είναι αρκετός, οι ιδιοκτήτες αυτής της έπαυλης στην περιοχή Emilia Romagna ισχυρίζονται ότι το φάντασμα του πρώην Ιταλού δικτάτορα στοιχειώνει τα δωμάτια, όπως αναφέρει το CNN .

Βρίσκεται στην Carpena, μια μικρή γειτονιά στην πόλη του Forlì. Η Villa Carpena φημολογείται ότι στοιχειώνεται από πολλά φαντάσματα της οικογένειας Μουσολίνι, συμπεριλαμβανομένου του φαντάσματος του πρώην Ιταλού φασίστα ηγέτη. Επιπλέον, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία. Γεμάτη με κάθε είδους προσωπικά αντικείμενα και έργα τέχνης που ανήκαν στην οικογένεια, η Villa Carpena ήταν το καταφύγιο της οικογένειας Μουσολίνι. Σήμερα, η κιτρινωπή έπαυλη που ονομάζεται επίσης «House of Memories» προσελκύει λάτρεις της ιστορίας και αναζητητές παραφυσικών.

Από τότε που η Villa Carpena αγοράστηκε από έναν Ιταλό επιχειρηματία το 2000, οι νέοι ιδιοκτήτες της και άλλοι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει έντονη παραφυσική δραστηριότητα και υπερφυσικά φαινόμενα. Επιπλέον, μια ομάδα ανθρώπων που κυνηγούν φαντάσματα ανέφεραν ότι έχουν καταγράψει αυτά τα φαινόμενα.


Ο Μουσολίνι γοητεύει

«Αυτό το μέρος είναι γεμάτο από την παρουσία τους, είναι όλοι ακόμα εδώ και μπορούμε να τους νιώσουμε, μας ακολουθούν συνεχώς», λέει ο Domenico Morosini, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Villa Carpena.

«Νιώθω ότι μας σέβονται. Δεν φοβόμαστε, αλλά δεν θέλουμε να ταράξουμε αυτά τα πνεύματα, γι' αυτό αποφεύγω να μπω στη βίλα τη νύχτα», όπως είπε επίσης η Adela, η σύζυγος του Morosini. Το ζευγάρι, που ζει σε ένα διπλανό νέο κτίριο κοντά στην ιδιοκτησία της έπαυλης, αγωνίζεται επί χρόνια να ανακτήσει τα χαμένα αυθεντικά κομμάτια που κάποτε ανήκαν στην οικογένεια Μουσολίνι. 

 

Το ιταλικό ενδιαφέρον για τον Μουσολίνι, ο οποίος κράτησε τη χώρα αιχμάλωτη από το 1922 έως το 1943 έως ότου οι αποτυχίες της Ιταλίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησαν στην ανατροπή και τη σύλληψή του, έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Ενώ πολλοί συνεχίζουν να αποδοκιμάζουν τη φασιστική του κληρονομιά, ο Μπενίτο Μουσολίνι παραμένει μια συναρπαστική φιγούρα.  Αφού αγόρασε μια από τις ιστορικές στολές του Μουσολίνι σε μια δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μοροζίνι λέει ότι την έφερε πίσω στην έπαυλη και την έβαλε στο κρεβάτι που μοιράστηκε ο Μουσολίνι με τη σύζυγό του, Ντόνα Ρέιτσελ, στο ίδιο κρεβάτι όπου πέθανε. Αμέσως μετά, η σκοτεινή σκιά του προσώπου του Μουσολίνι εμφανίστηκε στον καθρέφτη του ντυσίματος στην κρεβατοκάμαρα και από τότε παραμένει εκεί, σαν να είχε αποτυπωθεί στο γυαλί, κάτι περισσότερο από μια αντανάκλαση», αφηγήθηκε ο Ντομένικο Μοροζίνι.

Οι τουρίστες που πραγματοποιούν ξεναγήσεις στη βίλα καλούνται επίσης να κοιτάξουν στο σκοτεινό πρόσωπο για να δουν το χαρακτηριστικό τετράγωνο σαγόνι, το ψηλό μέτωπο και την εξέχουσα μύτη του διαβόητου Ιταλού δικτάτορα, ο οποίος εκτελέστηκε ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα τις τελευταίες ημέρες του κόσμου Πόλεμος Β'. Ο Μοροζίνι λέει ότι ήταν μάρτυρας άλλων περίεργων περιστατικών: «Άκουσα ριπές ισχυρού ανέμου μέσα στη βίλα κατά τη διάρκεια της ημέρας και βήματα κατά μήκος των διαδρόμων». Η Rachele Mussolini και αρκετά από τα παιδιά της έζησαν στη βίλα για αρκετές δεκαετίες μετά την επιστροφή τους από την εξορία στο νησί Ischia. Ο Μοροζίνι λέει ότι έχει πάθος με τα "σουβενίρ από το παρελθόν" και αγόρασε την έπαυλη από έναν από τους γιους του Μουσολίνι, ανακαινίζοντας την κυρίως με έπιπλα και διακόσμηση εκείνης της εποχής.


Vintage σκι, κάλτσες και μοτοσυκλέτες

Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους για το παραφυσικό, οι επισκέπτες της Villa Carpena μπορούν να δουν τα δωμάτια όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά του Μουσολίνι, τη σιδερένια κούνια του πρώην δικτάτορα που έφτιαξε ο τσαγκάρης πατέρας του, τα σκι, το βιολί, το ιδιωτικό του στούντιο και μια σειρά από πολυτελή δώρα που έλαβε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του , συμπεριλαμβανομένης μιας ταπισερί από τον αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Haile Selassie και ενός ιερού ογκόλιθου από το όρος Fuji που δωρήθηκε από τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Hirohito.

Εκτίθενται επίσης είδη ένδυσης της οικογένειας, όπως χειροποίητες κάλτσες και καπέλα, πολυέλαιοι, έργα τέχνης, παλιές φωτογραφίες του Μουσολίνι που κάνει ποδήλατο, vintage σκούτερ και αυτοκίνητα του ζεύγους Μουσολίνι και το τρακτέρ που χρησιμοποιούσε η Rachele, που προερχόταν από μια οικογένεια αγρότες. Ο Μπενίτο Μουσολίνι έχτισε τη Βίλα Καρπένα το 1924 αφού παντρεύτηκε τη Ρέιτσελ, η οποία ζούσε σε μια αγροικία που οι νεόνυμφοι θεωρούσαν πολύ μικρό για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Το πρώην σπίτι της Rachele τώρα στεγάζει το εκδοτήριο εισιτηρίων και το κατάστημα δώρων του μουσείου, το οποίο πουλά διάφορα αναμνηστικά και καρτ ποστάλ με παλιές φωτογραφίες της οικογένειας Μουσολίνι. Το αρχοντικό, το οποίο ο Μοροζίνι ορίζει ως «μεγάλο αλλά απλό, που αντανακλά την καθημερινή ζωή μιας συνηθισμένης οικογένειας», βρίσκεται σε ένα πολυτελές πάρκο με χαλίκια. Ο κήπος έχει κιόσκι όπου ο Μουσολίνι συνήθιζε να διαβάζει την πρωινή εφημερίδα σε ένα πέτρινο τραπέζι και ένα «παιδικό σπίτι» με κουζίνα και μπάνιο.  Το πάρκο, όπου σώζεται μια γλυσίνα που φυτεύτηκε από τον Μουσολίνι, ήταν κάποτε ένα οικόπεδο που χρησιμοποιούσε η οικογένεια της Rachele για την καλλιέργεια λαχανικών, οπωροφόρων δέντρων και την εκτροφή ζώων. Το παλιό της κλουβί είναι ακόμα εκεί. 

Αφού ο Μοροζίνι αγόρασε την έπαυλη, λέει ότι άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Η είδηση ​​ότι το ακίνητο ήταν στοιχειωμένο διαδόθηκε γρήγορα, προσελκύοντας την περιέργεια των επαγγελματιών των παραφυσικών. Το 2013, ένα σωρό κυνηγοί φαντασμάτων ζήτησαν να επισκεφθούν τη Βίλα και έμειναν για μια νύχτα, ισχυριζόμενοι ότι είχαν δει ανησυχητικά γεγονότα στο σκοτάδι.

«Ηχογράφησα σε κασέτα αυτό που ακουγόταν σαν αχνή γυναικεία φωνή, ο παλιός φρουρός της βίλας φοβήθηκε και πήδηξε από την καρέκλα του, ψιθυρίζοντας ότι αναγνώρισε τη φωνή της Rachele», λέει ο Andrea Pugliese του Ghost Hunter Padua, μιας ομάδας ερευνητών Ιταλικών παραφυσικών.

Ο ήχος ενός αεροπλάνου καταγράφηκε επίσης, λέει ο Pugliese, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τον γιο του Μουσολίνι, Μπρούνο, ο οποίος ήταν αεροπόρος και πέθανε πρόωρα σε αεροπορικό δυστύχημα το 1941.

 

Τραβήχτηκε επίσης θερμική απεικόνιση εκείνη τη νύχτα, η οποία έδειξε αρκετές κοκκινισμένες κηλίδες στο τιμόνι και το ρεζερβουάρ της αγαπημένης μοτοσυκλέτας του Μουσολίνι, κάτι που ο Andrea Pugliese είπε ότι μπορεί να είναι σημάδι ότι το πνεύμα του πρώην Ιταλού δικτάτορα τον άγγιξε. «Το πιο απίστευτο γεγονός συνέβη όταν έβαλα μια δάδα στο τραπέζι όπου έτρωγε η οικογένεια. Ζητήσαμε ένα σημάδι παρουσίας και ξαφνικά η δάδα άναψε και μετά έσβησε », είπε ο Pugliese.

Όταν έφτασε η ομάδα κυνηγών φαντασμάτων και άρχισε να στήνει τον εξοπλισμό, επικρατούσε ένας αέρας εχθρότητας «σαν να μην ήμασταν ευπρόσδεκτοι». «Αλλά προς το βράδυ η ατμόσφαιρα άλλαξε και έγινε λιγότερο τεταμένη», σημείωσε ο Andrea Pugliese. Η Villa Carpena δεν είναι το μόνο μέρος στην Ιταλία που φημολογείται ότι στοιχειώνεται από τον Μουσολίνι. Στον διάσημο δρόμο Via Appia που συνδέει τη Ρώμη με τη Λατίνα, μια πόλη που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του φασισμού, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι συχνά ακούνε και βλέπουν το φάντασμα του Μουσολίνι να οδηγεί την κόκκινη μοτοσυκλέτα του.

Ο Marco Buonasorte Moriconi, ο οποίος διοργανώνει ξεναγήσεις στη Villa Carpena, λέει ότι οι επισκέπτες είναι περίεργοι να ανακαλύψουν «την ανθρώπινη και ιδιωτική πλευρά του Μουσολίνι». Ο Μορικόνι λέει επίσης ότι ο Μουσολίνι δεν κάλεσε ποτέ κανέναν από τους φίλους του στη Villa Carpena.


«Μπορείτε πραγματικά να αναπνεύσετε την ιστορία εδώ, και οι άνθρωποι που συνοδεύω το αντιλαμβάνονται όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις», πρόσθεσε ο Marco Buonasorte Moriconi.  «Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι όλα στη βίλα φαίνεται να έχουν παγώσει στο χρόνο. Μπορείτε να δείτε το βιβλίο συντάξεων της Ρέιτσελ κρεμασμένο στον τοίχο της κουζίνας, το τηλέφωνο που χρησιμοποίησε ο Μουσολίνι για να καλούσε τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στη Ρώμη και ακόμη και τα σκάγια από τις βόμβες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Μορικόνι. «Υπάρχουν τόσα πολλά πρωτότυπα ιστορικά κομμάτια και το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Καλούμε τον κόσμο να εξερευνήσει αυτό το απίστευτο μέρος», είπε ο ξεναγός.  Ο τελευταίος όροφος της Villa Carpena στεγάζει ένα πολιτιστικό ερευνητικό κέντρο που φιλοξενεί πάνω από 5.000 ιστορικά ντοκουμέντα και vintage περιοδικά για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν περαιτέρω τη φασιστική εποχή. 

Από το pentapostagma

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου