Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Παράξενη περίπτωση τηλεπάθειας

Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

Μια εντυπωσιακή περίπτωση τηλεπάθειας, η οποία συνέβη κατά τη δεκαετία του 1940, αποκαλύφθηκε στο Μιλάνο το 1953 και συγκίνησε την ιταλική κοινή γνώμη, καθώς, χάρις στις τηλεπαθητικές ικανότητες μιας γυναίκας, κατέστη δυνατή η αποκάλυψη ενός εγκλήματος.

Η όλη υπόθεση είχε ως εξής:

Ο Πρίμο Όρι, ηλικίας 45 ετών, βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του για περισσότερο από δέκα χρόνια. Τη γυναίκα του την έλεγαν Μαρία, το γένος Μορόνι και ήταν

39 ετών.

Στις 3 Μαΐου του 1952, ο Πρίμο εισέβαλε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και προσπάθησε να την πείσει απεγνωσμένα να επαναλάβουν τη συμβίωσή τους. Στην κατηγορηματική άρνηση της Μαρίας, εκείνος αντέδρασε βίαια, εξαπολύοντας απειλές.

Τότε, η Μαρία τρομοκρατήθηκε και έσπευσε να εγκαταλείψει το σπιτικό της, ζητώντας καταφύγιο σ’ ένα φιλικό της σπίτι. Μα, ο Πρίμο την ακολούθησε και εκεί. Μπροστά στην επιμονή του, η Μαρία αντέταξε και πάλι την κατηγορηματική της άρνηση και τότε, εκείνος την πυροβόλησε με το περίστροφό του και τράπηκε σε φυγή.

Ευτυχώς, η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μετά από είκοσι μέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, αφού η υγεία της είχε πλέον αποκατασταθεί.


Μετά από λίγους μήνες, ένας από τους αδελφούς της Μαρίας έτυχε να συναντήσει στον δρόμο τον Πρίμο Όρι και κάλεσε αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Από την ανάκριση στην οποία υπεβλήθη, ήρθε στο φως όλο το θυελλώδες παρελθόν του και ειδικότερα, τα ελατήρια που ώθησαν τη σύζυγό του να αρνηθεί αποφασιστικά να ξανασυμβιώσει μαζί του.

Συνεπώς, αποκαλύφθηκε πως το 1941 ο Πρίμο είχε φονεύσει και κατόπιν ληστέψει έναν νεαρό ταχυδρομικό διανομέα. Τη νύχτα της επομένης του εγκλήματος, συνέβη κάτι πραγματικά παράξενο.

Η σύζυγος, η οποία τον περίμενε για το δείπνο, τον είδε να επιστρέφει λίγο μετά την αυγή. Εν τω μεταξύ, η Μαρία είχε αποκοιμηθεί και είχε ονειρευτεί πως ο Πρίμο Όρι, ο άντρας της, είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο για να του κλέψει τα χρήματα και πως είχε κρύψει το πτώμα του σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Βέβαια, δεν υποπτευόταν πως κάτι τόσο τραγικό είχε όντως συμβεί στ’ αλήθεια. Ανέφερε το παράξενο όνειρό της στον Πρίμο και οι δύο σύζυγοι λογομάχησαν τόσο σφοδρά, ώστε η Μαρία πίστεψε ότι το υποσυνείδητό της την είχε πράγματι προειδοποιήσει για το φονικό που είχε διαπράξει ο Πρίμο.

 

Χωρίς να έχει κανένα απτό στοιχείο, κίνησε για το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ανέφερε το γεγονός. Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν το πτώμα στο σημείο που τους είχε υποδείξει η Μαρία. Ο Όρι συνελήφθη και αφού υποβλήθηκε σε ανάκριση, ομολόγησε τελικά το έγκλημά του. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση είκοσι ετών. Όμως, μετά από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό, κατάφερε να δραπετεύσει και κατετάγη στις φασιστικές συμμορίες.

Μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνελήφθη ξανά και φυλακίστηκε. Επέτυχε αναστολή της εκτίσεως της ποινής του για λόγους υγείας κι έτσι, στις 3 Μαΐου του 1952, παρουσιάστηκε ενώπιον της Μαρίας εντελώς αναπάντεχα και την πίεσε να επαναλάβουν τη συμβίωσή τους.

Μετά τον πυροβολισμό εναντίον της, ο Πρίμο εξαφανίστηκε, αλλά λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη και επρόκειτο να δικαστεί για απόπειρα συζυγοκτονίας.


Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 29/03/1953

Από strangepress

Από το el.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου