Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Η θρυλική ψαροσουπα της «Μαύρης Θάλασσας»

Αλέξανδρος Τοκίδης από το εστιατόριο «Μαύρη θάλασσα»

Υλικά

Μερίδες: 4

 1.500 γρ. ψάρια για δυνατή ψαρόσουπα, καθαρισμένα (ο Αλέκος χρησιμοποίησε σκορπίνα και χριστόψαρο)

 4 μέτριες πατάτες, στα τέσσερα

 6 μικρά καρότα, σε λεπτές ροδέλες

 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

 1 μικρή σελινόριζα, σε κυβάκια

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την ψαρόσουπα, ξεκινάμε βράζοντας σε νερό που να τα σκεπάζει καλά (κατά 5-6 εκ.), σε χαμηλή φωτιά, τα ψάρια ολόκληρα με λίγο αλάτι για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ψαχνό από το κόκαλο (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των ψαριών).

Σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά (καλό είναι να παραβράσουν και να χυλώσει η σούπα). Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Σερβίρουμε στο πιάτο τη σούπα με τα λαχανικά και το ψαχνό δίπλα, σε μια πιατέλα. Το ψαχνό το ραντίζουμε με λίγο λάδι.

 

Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ανθό αλατιού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου