Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Δεν πετάμε τίποτα! Απίστευτες κατασκευές με άχρηστα αντικείμενα!

Πόσα πράγματα που πετάμε ως άχρηστα δεν μπορούν να γίνουν όμορφα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα;

Για παράδειγμα ποτέ δεν θα σκεφτόμαστε να μαζεύουμε τους φελλούς από τα μπουκάλια κρασιού που ανοίγουμε, έτσι δεν είναι; Και όμως μπορούμε να φτιάξουμε με αυτούς πρωτότυπες κατασκευές. Όπως ένα σκεύος για να βάζουμε τις κουτάλες της κουζίνας. Πολύ απλά τα κολλάς με σιλικόνη γύρω από ένα βάζο από μέλι ή κάτι παρόμοιο και το

μεταμορφώνεις! 

Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα δίσκο σερβιρίσματος. Χρησιμοποιώντας ένα συρμάτινο καλάθι και τοποθετώντας όρθιους τους φελλούς κολλώντας τους μεταξύ τους με θερμόκολλα.

Ή ένα μέρος να κρεμάτε τα κοσμήματα σας

Τις παλιές βαλίτσες που δεν χρησιμοποιούμε πια μπορούμε να τις κάνουμε αυτοσχέδια και πρωτότυπα μπαράκια, για τα ποτά και τα ποτήρια μας. Τις βάφουμε μέσα έξω στο χρώμα που μας αρέσει και τοποθετούμε ξύλινα ραφάκια στις διαστάσεις τους. Τρία στηρίγματα για πόδια και έτοιμα!


Ή να φτιάξετε ένα ντουλαπάκι βοηθητικό για το μπάνιο σας.

Ακόμα και τραπεζάκια ή πολυθρόνες.

Μια παλιά τσουγκράνα που βρίσκεται κάπου στην αποθήκη μας μπορεί να γίνει μια ρουστίκ κρεμάστρα για τα ποτήρια του κρασιού. Την βάφουμε την στερεώνουμε στον τοίχο με τα δόντια της προς τα έξω και κρεμάμε τα ποτήρια μας. Όμως και μπορεί να χρησιμεύσει και για να κρεμάμε τα κολιέ μας.

Με τον παλιό σας τρίφτη φτιάξτε ένα σκεύος για να κρεμάτε τα σκουλαρίκια σας

Με τα παλιά μας βιβλία, σε περίπτωση που δεν τα δώσουμε σε κάποια βιβλιοθήκη που τα χρειάζονται μπορούμε να κάνουμε ένα πρωτότυπο τραπεζάκι ή ακόμα και μια πολυθρόνα.



Αν έχετε κήπο και ένα παλιό κρεβάτι που λυπόσαστε να πετάξετε αξιοποιήστε το για να κάνετε ένα πανέμορφο παρτέρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου