Η γεμιστή γαλοπούλα μαζί με το χοιρινό είναι τα πιο συνηθισμένα φαγητά των Χριστουγέννων.
Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι που η γεμιστή γαλοπούλα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα!
Κατ΄ αρχάς για λόγους υγείας. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η γέμιση δεν έχει μαγειρευτεί από πριν, η σαλμονέλα είναι επικίνδυνη να περάσει παντού.
Άλλος λόγος είναι ότι η γέμιση μπορεί σε άλλα σημεία να λασπώσει και αλλού
να είναι άψητη. Είναι επίσης η αιτία που η γαλοπούλα σας θα βγει στεγνή και ξερή λόγω της απορρόφησης των υγρών της από τη γέμιση.Επιπρόσθετα αυξάνει αρκετά τον χρόνο ψησίματος, και αυτό λειτουργεί εις βάρος της γαλοπούλας.
Αντί για γέμιση βάλτε στο εσωτερικό της γαλοπούλας ένα ολόκληρο λεμόνι ή τζίντζερ ή μήλα ή σελινόριζα, που θα της προσδώσουν περισσότερα αρώματα.
Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε γέμιση δοκιμάστε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας ένα ζωμό από τα πλατάρια και τον λαιμό της γαλοπούλας και λίγα επιπλέον πλατάρια κοτόπουλου και ψήστε σε διαφορετικό ταψί. Θα έχετε την ίδια γεύση χωρίς προβλήματα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου