Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

χυμό 2 πορτοκαλιών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά 10 λεπτά με το μίξερ ή το σύρμα.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο- λίγο, το μπέικι, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιών, τις σταφίδες κα κτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμη.

Αλείφετε με λίγο λάδι τη φόρμα του κέικ, αλευρώνετε και ρίχνετε το μείγμα μέχρι τη μέση της φόρμας.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω κάτω.

Ξεφορμάρετε και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου