Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Μοσχάρι με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών

3 αγκινάρες κομμένες στη μέση, μετά σε λεπτές φετούλες και ψημένες με 30 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές ζωμό

40 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές λάδι

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1/2  ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε 20 γρ. βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το μοσχάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν ξανθό χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει αρκετά η σάλτσα (Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βραστό νερό).

 

Προσθέτουμε τις ψημένες αγκινάρες, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου