Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Μερικά ακόμα κόλπα για την κουζίνα

 Ξαφνικά ανακαλύπτετε πως ξεμείνατε από σακουλάκια για παγακια.

Μη σκάτε! Πάρτε μία πλαστική θήκη για αβγά και φτιάξτε εκεί τα παγάκια σας.

Το λευκό κρασί το χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική. Προφανώς δεν είναι το πιο οικονομικό να ανοίγουμε καινούργιο μπουκάλι για ένα ποτηράκι που χρειαζόμαστε. Το αποθηκεύουμε λοιπόν σε παγοθήκες στην κατάψυχη και έτσι έχουμε πάντα τη διαθέσιμη ποσότητα.

Για να διατηρήσετε περισσότερο τα κρεμμύδια. Θα πάρετε ένα νάιλον καλσόν και θα βάλετε μέσα ένα ένα τα κρεμμύδια.
- Κάθε φορά που βάζετε ένα, κάνετε ένα κόμπο, αλλά όχι σφιχτό, (για να μπορέσετε αργότερα να βάλετε εύκολα το κρεμμύδι) -
Τον πρώτο κόμπο τον κάνετε κάτω, βάζοντας το πρώτο κρεμμύδι.
Μ' αυτό τον τρόπο, φτιάχνετε κάλτσα με κρεμμύδια που θα την αποθηκεύσετε σε σκοτεινό και δροσερό χώρο. 
Κάθε φορά που θα χρειάζεστε ένα κρεμμύδι απλά λύστε τον κόμπο στο κάτω μέρος και το έχετε.


Συχνά μας περισσεύουν μπισκότα από διάφορες συσκευασίες. Ένα δυο από κάθε μια. Σαν ποσότητα δεν φαίνεται ικανή να ικανοποιήσει την όρεξη μας για γλυκό.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να φτιάξουμε ένα υπέροχο επιδόρπιο: - Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα  καλύπτουμε με μους σοκολάτα ή με φρούτα που θα τα
γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς που θα τους έχουμε προηγουμένως 'στεγνώσει' στο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου