Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πάστα κορμός από κάστανο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κάστανα

1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο

1/2 φλυτζάνι κουβερτούρα

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές λικέρ μαρασκίνο

2 φλυτζάνια κρέμα σαντιγύ

3 βανίλιες

λίγα κερασάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό.

Τα ξεφλουδίζουμε από την εσωτερική φλούδα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ, όσο είναι ζεστά.

Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ ανακατεύοντας και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη σοκολάτα τριμμένη και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Βάζουμε λαδόχαρτο σε μακρόστενη φόρμα, βουτυρώνουμε  και ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.


Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Σκεπάζουμε τον κορμό με τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα κερασάκια και αν θέλουμε και με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου