ΥΛΙΚΑ
350 γρ. μπακαλιάρο
μισό κιλό πατάτες
3 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη.
Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά.
Αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα 5 λεπτά ακόμη.
Τομ καθαρίζουμε από πέτσα και κόκαλα και τον κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια.
Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον μπακαλιάρο, τους κρόκους 2 αυγών, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.
Αφήνομε να κρυώσει και κτυπάμε το τρίτο αυγό μαζί με τα ασπράδια.
Πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες, τις περνάμε από το αυγό, την φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου