Ξεχάσατε να αγοράσετε μια σακούλα πατατάκια από το παντοπωλείο για να δείτε την αγαπημένη σας ταινία.
Μην ετοιμάζεστε να βγείτε έξω, γιατί μπορείτε να φτιάξετε πατατάκια στο σπίτι γρήγορα εύκολα και προπάντων υγιεινά. Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.
Ποιες πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια;
Οι φρέσκες, σφιχτές πατάτες είναι οι καλύτερες για να φτιάξετε πατατάκια. Το μούλιασμα της κομμένης πατάτας σε παγωμένο νερό θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας σε άμυλο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο τραγανό τσιπ. Απλώς θυμηθείτε να τα στεγνώσετε καλά πριν τα τηγανίσετε.
Πώς διατηρείτε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά;
Για να διατηρήσετε τα σπιτικά πατατάκια τραγανά, αφαιρέστε το περιττό λάδι τους τοποθετώντας τα σε καθαρό χαρτί κουζίνας αφού τελειώσουν το τηγάνισμα. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα τσιπς σας σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποτρέψετε την έκθεση στην υγρασία.
Είναι τα σπιτικά πατατάκια πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα;
Ναι, αυτά τα σπιτικά πατατάκια είναι πιο υγιεινά από τα αγορασμένα στο κατάστημα! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί πατάτες, λάδι και καρυκεύματα, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με συντηρητικά που θα βρείτε στα τσιπς σε συσκευασία. Τα σπιτικά πατατάκια τείνουν να έχουν χαμηλότερα λιπαρά και νάτριο, καθώς μπορείτε να ελέγξετε πόσο λίγο ή πόσο αλάτι χρησιμοποιείται σύμφωνα με το γούστο που προτιμάτε. Τα τσιπς στο φούρνο μας και τα πατατάκια με τηγανητό αέρα είναι επίσης υγιεινά!
Πώς μπορώ να κόψω τις πατάτες σε φέτες για να κάνω τα πατατάκια μου πιο ομοιόμορφα;
Για να κόψετε ομοιόμορφα τσιπς, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο καθαρισμού πατάτας για να κόψετε την πατάτα σε φέτες. Όχι μόνο μειώνει το χρόνο, αλλά χρησιμοποιώντας έναν κόφτη δημιουργείται σταθερά μεγέθη φετών που διασφαλίζουν ότι τα πατατάκια σας θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Συστατικά
- 7 μη αποφλοιωμένες μέτριες πατάτες (περίπου 2 κιλά)
- 2 λίτρα παγωμένο νερό
- 5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Λάδι για βαθύ τηγάνισμα
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή έναν μεταλλικό κόφτη τυριών, κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε παγωμένο νερό και αλάτι. Μουλιάστε για 30 λεπτά.
Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί και στεγνώστε τες. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη σκόρδου, το σέλινο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα χυτοσίδηρο ή άλλο βαρύ τηγάνι, θερμαίνετε το λάδι στους 200. Τηγανίζουμε τις πατάτες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί. Αμέσως πασπαλίστε με το μείγμα καρυκευμάτων. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Τα πατατάκια που θα δημιουργήσετε θα καταπλήξουν όλους όσους τα δοκιμάσουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου