Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αλάδωτες μελιτζάνες ιμάμ

 Υλικά

Μελιτζάνα 1 κιλό φλάσκες

Για την σάλτσα

Κρεμμυδι 1-2

Σκορδο 1 σκελίδα

Σάλτσα Ντομάτας 1 συσκευασία

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δοκιμάσει πεντανόστιμες συνταγές χωρίς λάδι που δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν. Μία τέτοια συνταγή χωρίς λάδι είναι και αυτές οι ιμάμ μελιτζάνες. Η αλήθεια είναι πως η μητέρα μου, έκανε αυτές τις μελιτζάνες και ήταν το αγαπημένο μου φαγητό.


Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε στην μέση και τις χαράζουμε στην ψίχα τους. Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και σε λίγο νερό σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

 

Αφού σοταριστούν τα λαχανικά μας προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά της επιλογής μας. Για παράδειγμα βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μπορούμε να βάλουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να σπάσει η οξύτητα της ντομάτας, λίγο μπαχάρι και ίσως λίγη ρίγανη.

Αφού δέσει η σάλτσα μας γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας για 10-15 λεπτά στον φούρνο έτσι ώστε να φύγει η υγρασία τους και απολαμβάνουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου